Open Call Læsø AiR 2023

14.11.22 | Opslagstavle
Det er med stor glæde at Læsø Artist in Residence (Læsø AiR) nu kan åbne op for den anden ansøgningsrunde for danske og udenlandske kunstnere, som ønsker at ansøge om arbejdsophold på Læsø i 2023. Arbejdsopholdene finder sted i Per Kirkeby og Asger Jorns unikke, tidligere kunstnerboliger på Læsø.
 ”Det er en stor glæde for os at modtage kunstnere på arbejdsophold, og en endnu større glæde at se hvor stor betydning Læsø har som materiale og inspiration for kunstnernes arbejde. Mange af kunstnerne er rejst fra Læsø med nyskabte projekter og ideer, som på kort tid har spredt sig rundt i verden”, udtaler formand for Læsø Kunst og Kultur, Trygve Natvig.

Arbejdsophold ved Læsø AiR indeholder i 2023

 • Ophold i atelier og bolig i Per Kirkeby og Asger Jorns tidligere kunstnerboliger, Haabet og Bangsbohave, beliggende i naturskønne omgivelser på Læsø
 • Dækning af rejseomkostninger (economy class) Læsø tur/retur
 • Et månedligt stipendium på 7500 DKK/1000 EUR til dækning af leveomkostninger, transport og udgifter til materialer og produktion under opholdet
 • Besøgsprogram/mentorordning i Danmark for udenlandske kunstnere
 • Lokal værts- og vidensgruppe til introduktion og netværk
 • Afholdelse af 2-3 ”Åbent Atelier” arrangementer med kunstnerens deltagelse i løbet af opholdet på Læsø

Perioder for arbejdsophold i 2023

Professionelle danske billedkunstnere kan ansøge om ophold af 4 og 6 ugers varighed. Professionelle udenlandske (ikke danske) billedkunstnere kan ansøge om ophold af 12 ugers varighed. En dansk og en udenlandsk kunstner deltager i programmet samtidigt ved ophold i Per Kirkebys kunstnerbolig (se specifikke perioder på hjemmesiden)

En prioritering af ønskede opholdsperioder vil være muligt via det digitale ansøgningsskema.

Hvem kan ansøge?

I henhold til Læsø AiRs formål kan professionelle danske og udenlandske (ikke danske) billedkunstnere, som kan dokumentere erfaring med udstillinger og tidligere samarbejder med kuratorer på professionelt niveau, søge om ophold ved Læsø AiR. For danske kunstnere gælder det, at de bor i Danmark og primært deltager på den danske kunstscene, og for udenlandske kunstnere gælder det at de er bosiddende i udlandet og primært deltager på kunstscener i udlandet.

For at kunne imødekomme udveksling mellem danske og udenlandske kunstnere modtager Læsø AiR i 2023, af pladsmæssige hensyn primært ansøgninger fra individuelle kunstnere. Vi arbejder på at udvikle Læsø AIR og imødekomme fremtidige ophold for kunstnergrupper.

De udvalgte residenter vil have mulighed for at medbringe nærmeste familie i en kortere periode efter aftale med Læsø AiR. Omkostningerne herved dækkes af residenten.

Det er ikke tilladt at medbringe husdyr.

Det er et krav til ansøgende residenter, at de kan tale engelsk.

Krav til ansøgninger til Læsø AiR

 • Motiveret ansøgning for ophold ved Læsø AiR
 • Min. én soloudstilling/ biennale/ offentlig udsmykning
 • Referencer fra 2 professionelle kuratorer

Ansøgningen skal indeholde

 • En motiveret ansøgning (max. 1 A4-side)
 • Et cv inkl. referencer med kontaktoplysninger på to professionelle kuratorer (max. 2 A4-side)
 • Illustrationer af værker, min. fem billeder. Tekst, titler og links kan tilføjes her (max. 5 A4-sider)

Læs hvordan ansøgningen bedømmes her.

Mere information som Læsø AiR samt ansøgningsskema kan tilgås på laesoeair.dk eller ved kontakt af projektleder Majbritt Løland på kontakt@laesoeair.dk eller 20 70 84 92

Deadline for ansøgning er 1. december 2022.

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.