Expired: Besøg hos kunstnerdrevne miljøer i Region Midtjylland den 11. april

12.03.19 | Opslagstavle

Aarhus Billedkunstcenter og BKF Midt arrangerer en bustur til Silkeborg, Viborg og omegn, som skal gøre os klogere på nogle af de spændende kunstnerdrevne miljøer i denne del af Region Midtjylland.

Busturen vil foregå d. 11. april 2019 med afgang fra Godsbanen i Aarhus kl. 08:45 og hjemkomst samme sted ca. klokken 16:00. Undervejs vil det være mulig at stå af eller på i både Viborg og Silkeborg. Arrangementet er gratis. 

Aarhus Billedkunstcenter er i fuld gang med at udvikle og styrke et regionalt netværk for professionelle billedkunstnere i Midtjylland. I efteråret 2018 afholdte vi et netværksmøde hos Maltfabrikken i Ebeltoft. Denne gang ændrer vi formatet en smule og fokuserer på at komme ud og møde nogle af de eksisterende tiltag, som er iværksat af kunstnere selv. Vi har lavet et program for dagen, hvor bussen kører fra Aarhus til Silkeborg og Viborg, før den vender snuden mod Aarhus igen. Ud over, at vi på turen vil stoppe ved en række kunsterdrevne initiativer, er der også mulighed for, at man kan bruge transporttiden til at præsentere et initiativ, projekt, arbejdsfællesskab eller lignende, der er regionalt og drevet af professionelle billedkunstnere. Skriv gerne, hvis du har lyst til det, så finder vi tid til det i dagens program. Fristen for at blive en del af programmet er d. 28. marts 2019.


Det foreløbige program for dagen (med forbehold for ændringer):

Kl. 8:45, Afgang fra Godsbanen, Aarhus
Skovgaardsgade 3, 8000, Aarhus C. Bussen kører fra indgang 3D ved Den Rå Hal og kører præcis klokken 08:45 (så kom i god tid).

Ca. kl. 9:30, BULL MENGERS, v. Line Sandvad Mengers
Himmelbjergvej 71, 8600 Silkeborg

Ca. kl. 11:00, DRIFT – prøverum for kunst, v. Jacob Juhl
Guldbergsgade 36, 8600 Silkeborg

Ca. kl. 11:45, Institut Funder Bakke, v. Andreas Führer
Æbeløvej 20, 8600 Silkeborg

Ca. kl. 14.00, Depot 48, v. Pia Pedersen
Middagshøjvej 48, 8800 Viborg

Kl. 14.45, Bustur tilbage til Aarhus 

Vi er tilbage i Aarhus ca. kl. 16.00 ved Godsbanen 

Vi håber du har lyst til at deltage og være med i styrkelsen af det producerende billedkunstmiljø i regionen.

Maks antal deltagere på busturen: 40. Efter først til mølle princippet.

Der vil være frokost samt kaffe og sødt undervejs.

S.U. senest d. 4. april 2019. Tilmeldingen er bindende, da det er nødvendigt for os at vide antal deltagere ift. til praktiske forhold som transport og forplejning.
Tilmelding: projektkoordinator@aabkc.dk.

OBS: Husk at oplyse, hvis du står af eller på bussen andre steder end i Aarhus. Ønsker du selv at møde op ved et af rutens stop, skal du også give besked om dette. Da programmet for dagen er tætpakket, kan vi ikke garantere de præcise tidspunkter, som bussen er ved de forskellige stop.

Initiativet er støttet økonomisk af Region Midtjylland og BKFO-Fonden.
Bull mengers er en platform for samtidskunst, uden for den urbane kunstscene, der ønsker at vise sociale og idebaserede projekter på højt kvalitativt niveau. Beliggende i landsbyen Laven forholder bull mengers sig til sin lokale kontekst og har haft en række udstillinger, båret af udefrakommende kunstnere og lokalt engagement.

DRIFT – prøverum for kunst er Silkeborgs nye platform for samtidskunst, etableret i 2016 af kunstnerne Carsten Frank, Lars Bang og Jacob Juhl. Det er et arbejdende fællesskab, hvor værksteder, udstillingsrum, forsamlingshus og legestue smelter sammen.

Institut Funder Bakke er et udstillingssted etableret af Andreas Führer i en lille flække mellem Silkeborg og Herning. Huset var igennem 70’erne og 80’erne hjemsted for Sonde, en selvproklameret jysk avantgardegruppe, bestående af bl.a. Kai Führer, Teddy Sørensen, Per Højholt, Ingvar Cronhammer, Frithjof Johansen, Ib S. Østergaard og Per Neble. Kai Führer døde i marts 2016 og efterlod dette historiske viltre kunstnerhus til sin søn Andreas Führer.

Depot 48 er et værkstedsfællesskab i Viborg for kunstnere og kreative.

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.