Expired: Store krukker mm.- keramisk kursus i Aarhus

02.03.18 | Opslagstavle

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kurset strækker sig over 3 dage á 6 timer
24. marts kl. 10-16
13. april kl. 13-19
14. april kl. 10-16
Pris 860 kr for BKF-medlemmer

Om kurset
Hensigten med kurset er at give professionelle kunstnere en enestående mulighed for at arbejde med store formater i keramik. Et kunstnerisk eksperiment, der kan udfordre og udvikle både den enkelte – og det keramiske håndværk
I forløbet bygges der store krukker og andre emner hvor der eksperimenteres med forskellige keramiske teknikker og overfladebehandlinger: Begitninger, sinterbegitninger, oxyder, dekorationsfarver, penselglasur, sgrafitto, glasering mm.

Forløb
Første dag på kurset er der introduktion til processen og de mange muligheder indenfor forskellige typer af ler, farver og glasurer. Der fremstilles prøver, der tørres og forbrændes, så de fælles erfaringer/prøver kan anvendes på de store ting, der fremstilles senere hen. De to næste dage deles gruppen i to, så begge hold på skift får mulighed for dels at modellere de store krukker på drejeskive – og dels arbejde med andre emner efter eget valg.

Dag 1.
Lørdag 24/3
Kl. 10-16 Alle deltagere
Intro til forløbet. Info om processen og muligheder angående lertyper, overfladebehandling, mm. Forsøg med diverse teknikker, produktion af prøver.
Prøverne tørres og forbrændes i den mellemliggende periode
Hold A Hold B

Dag 2.
Fredag 13/4
Kl. 13-19 Instruktion i store krukker
Evt. dekoration med begitninger.
Glasering af prøver fra dag 1. Arbejde med andre keramiske emner. Evt. dekoration med begitninger.
Glasering af prøver fra dag 1.

Dag 3.
Lørdag 14/4
Kl. 10-16 Arbejde med andre keramiske emner.
Evt. dekoration med begitninger. Glasering af prøver fra dag 1. Instruktion i store krukker. Evt. dekoration med begitninger. Glasering af prøver fra dag 1.
NB: Den allersidste glasering betales individuelt af de enkelte deltagere efter kurset er slut.

Undervisning
Formværkstedets leder Jakob Keis Fiedler vil undervise i modelleringen af de store ca. en meter høje krukker, der vil foregå på elektriske drejeskiver. Den første mødedag er det Mette Skriver, som også er ansat på Formværkstedet, der varetager undervisningen.
Jakob Keis Fiedler er uddannet på Designskolen i Kolding og har desuden meget erfaring med store keramiske projekter fra sin tid som medarbejder på Tommerup Teglværk.
I keramik er et håndværk med ekstremt mange muligheder og komponenter, Mette Skriver og en assistent vil desuden være til stede på dag 2 og 3 for at hjælpe deltagerne igennem de mange processer.

Sted
Kurset afholdes på Formværkstedet på Godsbanen i Aarhus, og deltagerne kan efter kurset fortsætte deres arbejde/anvende faciliteterne i værkstedet ordinære åbningstider.

Varighed: 3 dage á 6 timer.
Pris: 860 kr. for alle 3 dage
Deltagere: 12 personer

Tilmelding på info@bkf-midtjylland.dk hurtigst muligt – senest 9. marts.

Venlig hilsen
Mette Skriver
BKF/Midtjylland