Bliv bedre til at undervise – didaktisk metodik i billedkunstundervisningen

Kurset er tilrettelagt med henblik på at opkvalificere dig, så du kan blive en (endnu mere) pædagogisk bevidst og formidlende billedkunstner.

Kurset vil lægge vægt på at styrke din faglige formidlingsevne og dine evner til at udvikle andre menneskers kunstneriske udtryk. Hvordan gør man det på et hold, hvor de menneskelige og sociale dynamikker bruges konstruktivt?

På kurset gennemgås forskellige teorier og metoder, og du får konkrete pædagogiske værktøjer. Du vil få større forståelse for din rolle som underviser, ligesom du vil få grundlæggende undervisningskompetencer, der gør dig bedre til at strukturere, realisere og evaluere undervisningsforløb.

I løbet af undervisningsdagene vil vi også arbejde med, hvordan du skaber et godt læringsklima, hvor alle parter er aktive. Du vil blive undervist på et hold med maksimalt 15 personer.

Kurset vil inddrage de arbejdsmetoder og erfaringer, du og holdets øvrige deltagere har fra jeres egen undervisning. Det er derfor vigtigt, at du forud for kurset har taget stilling til din egen eventuelle undervisningspraksis – herunder, hvordan du tilrettelægger og udformer din undervisning.

Kurset henvender sig til kunstnere og kunsthåndværkere, der underviser på f.eks. aftenskoler, billedskoler og tilsvarende – eller som ønsker at gøre det.

Underviser:

Hanne Munk.

Billedkunstner med 30 års undervisningserfaring indenfor området.

Hanne er p.t. ansat som adjunkt i billedkunst på Via University college – pædagoguddannelsen og i forbindelse med sin lektoransøgning fokuserer hun specielt på undervisningsdidaktik – og metodik.

 

 

Varighed:
2 kursusdage, ca. 9 lektioner plus pauser. BEMÆRK: Der vil være nogen forberedelse forud for 1. mødegang, og der skal påregnes hjemmearbejde mellem 1. og 2. mødegang.

Tid:
1. mødegang lørdag 27. januar kl. 9-16
2. mødegang fredag 9. februar kl. 9-13

Sted:
Århus Kunstakademi / Vestergade 29 / 8000 Århus

Egenbetaling:
450 kr. inkl. forplejning. (For ikke BKF-medlemmer eller som ikke er tilknyttet DOF medlemsskoler: 1.800 kr. inkl. forplejning.)

Tilmeldingsfrist:
5. januar 2018

Tilmelding sker hos Dansk Oplysnings Forbund på www.danskoplysning.dk 

Kurset udbydes som del af et samarbejde mellem Århus Kunstakademi, Dansk Oplysnings Forbund (DOF) og Billedkunstnernes Forbund.