Bliv suppleant i Samsø Kommunes Billedkunstråd

21.02.23 | Opslagstavle

Har du lyst til at udvikle kunstneriske aktiviteter på Samsø? Så har du mulighed for at blive en del af Samsø Kommunes Billedkunstråd.

Nu kan du være med til at sætte dit præg på kunsten på Samsø. Inden for gældende valgperiode til og med den 31. december 2025 søger Samsø Kommunes Billedkunstråd en suppleant. Samsø Kommunes Billedkunstråd består af fem medlemmer og to suppleanter. Der er tradition for, at suppleanter deltager i Billedkunstrådet på lige vilkår med de øvrige medlemmer.

Samsø Kommunes Billedkunstråd fungerer som rådgivere for Samsø Kommune i henhold til kunstnerisk udsmykning på øen og som igangsætter og støtter af kunstneriske aktiviteter.

Samsø Kommunes Billedkunstråd har til opgave at:

• igangsætte og støtte billedkunstneriske aktiviteter som for eksempel udstillinger, workshops, kunstfestival, foredrag og lignende.

• igangsætte, støtte og formidle permanent kunstnerisk udsmykning af kommunale og andre offentlige bygninger og pladser – herunder rådgive om kunstindkøb.

• rådgive om kommunal kulturpolitik vedrørende billedkunst og søge om støtte hos Statens Kunstfond i forbindelse med nye projekter.

Det er en fordel, hvis du har kunstfaglig baggrund. Kunstfaglig baggrund vil sige, at du enten er professionel billedkunstner eller kunstkyndig med relevant billedkunstfaglig baggrund. Et professionelt virke defineres i denne sammenhæng som fuldført uddannelse (BA + MA) fra enten Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi eller Det Jyske Kunstakademi eller fuldført uddannelse fra et udenlandsk kunstakademi på tilsvarende niveau.

Autodidakte kunstnere eller kunstnere med en anden uddannelsesmæssig baggrund end kunstakademiernes kan komme i betragtning, såfremt de har et konsekvent billedkunstnerisk udstillingsvirke i professionelle rammer eller øvrig dokumenteret interesse for kunst. Erfaring med afvikling af projekter er en fordel.

Hvis du er nysgerrig på billedkunstrådets arbejde, kan du følge facebooksiden Samsø Billedkunstråd. Eller læse mere om billedkunstrådet på https://www.samsoe.dk/politik/raad-naevn-og-raadgivende-udvalg/billedkunstraadet.

Sådan bliver du medlem

Send en motiveret ansøgning på maksimum én side samt et fyldestgørende CV senest mandag den 27. februar 2023.
Ansøgningen skal du sende i én samlet pdf til kulturforvaltningen i Samsø Kommune på aufckj@samsoe.dk.

Det nuværende billedkunstråd samt Børne- og Kulturudvalget vurderer ansøgningerne den 28. marts 2023, og du vil modtage svar kort derefter.

Har du spørgsmål til Billedkunstrådet, er du velkommen til at kontakte formand for Samsø Kommunes Billedkunstråd Mie Petri Lind på billedkunstraadet@samsoe.dk eller 2068 8745.

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.