Huset i Provence

Kunstnerbolig | Huset i Provence

BKF råder over Tegneren Anne Gretes hus i Fox-Amphoux i hjertet af Provence, der lejes ud til medlemmer samt til arkitekter, skønlitterære forfattere og digtere.

Tegneren Anne Grete boede og arbejdede i huset indtil sin død og det er i de forløbne 30 år, efter hendes eget ønske, blevet stillet til rådighed for andre kunstnere (billedkunstnere, arkitekter og skønlitterære forfattere) med behov for arbejdsro. Huset ejes af Anne Gretes Fond og administreres af Billedkunstnernes Forbund.

Huset ligger i Fox-Amphoux i den nordlige del af departementet Var i hjertet af Provence – ca. 90 km fra Marseilles, 85 km fra Toulon, 100 km fra Cannes og 110 km fra Nice.
Byen ligger langt fra alt, og det er svært at klare sig uden en bil.

Husets disponering

Huset er et lille tre-etagers byhus – i grundplan ca. 20 m2, og med et samlet beboelsesareal på ca. 50 m2. I stueetagen er der spisekøkken og badeværelse, på mellemetagen er der et arbejdsbord og en dobbeltseng, og på den øverste etage er der et arbejdsværelse og en dejlig terrasse med udsigt ud over landskabet og Mont Sainte Victoire. Arbejdsværelset er kun godt 10 m2, ikke nordvendt og ikke egnet til pladskrævende arbejde.

Alle etager står i åben forbindelse med hinanden og huset er indrettet til en eller maks. to personer. Det er ret spartansk indrettet – og ikke egnet for børn eller personer med gangbesvær!

Der er internet i huset.

Leje og ansøgning

Den månedlige leje (inkl. el og varme) er:
* 4.000 kr. i januar, feb., nov. og dec.
* 5.000 kr. i marts, april, sep. og okt.
* 6.000 kr. i maj, juni, juli og aug.

NB! I sommermånederne juni-august kan man dog ekstraordinært søge om ophold i en halv måned (enten 1.-15. el. 16.-30./31.  Prisen for en halv måned er 3.500 kr.)

Ophold i huset kan søges af billedkunstnere, arkitekter, skønlitterære forfattere og digtere. Der kan søges ophold af op til fire måneders varighed – og ansøgere med behov for arbejdsro uden for vante omgivelser, og som inden for et begrænset tidsrum har et større arbejde at udføre, vil blive foretrukket.

Der er intet ansøgningsskema, men en begrundet ansøgning bedes sendt til:

Tegneren Anne Gretes Fond
c/o Billedkunstnernes Forbund
Vingårdstræde 21, 1.th.
1070 København K
Tlf. 33 12 81 70
bkf@bkf.dk

Der er to årlige ansøgningsfrister: 

*1. april – for perioden juli-december i det indeværende år
*1. oktober – for perioden januar-juni i det efterfølgende år.

Alle måneder til og med juni 2023 er besat..

Evt. afbud eller ledige perioder vil blive opslået på www.bkf.dk/opslagstavle.

 

 

NB: Studentermedlemskab giver ikke adgang til leje af BKF’s kunstnerboliger.