Vi er til daglig omgivet af skriftdesign uden at vi nødvendigvis registrerer den form der opgør det skrevne ord eller skænker det en tanke at disse tegn er tegnet, formet og designet med en hensigt, funktion eller fortælling i sigte. Skriftdesign bliver ofte omtalt som den visuelle medfortæller, den stemme hvormed et skrevet budskab bliver fortalt og hvor selve skriftens form kommer til at fungere som en ofte subtil konnotativ kommunikator.

Dette to-dages forløb vil fungere som en introduktion til skriftdesign og den proces der ligger bag de digitale skrifter vi bruger i dag.

Efter en kort introduktion af skriftens anatomi og overfladisk gennemgang af det latinske alfabets historie, vil kursusdeltagerne blive kastet ud i at udforme deres egen skrifttype. Vi vil her starte med at arbejde analogt, ved at skitsere på grundformer og koncept.

Efterfølgende vil der være en introduktion til programmet Glyphs, som leder til at kursusdeltagerne får digitaliseret de analog skitser og får udviklet de første grundformer, så de kan begynde at skrive med deres egen skrifttype.

Sideløbende med at deltagerne arbejder på deres skrifttype, vil der være præsentationer af skriftprojekter, der viser forskellige konceptuelle og eksperimentelle greb, der forhåbentligt kan lede til en snak omkring skriftdesign som værktøj i den kunstneriske praksis.

Hvad skal man medbringe?
En trial version af Glyphs kan downloades gratis men er udelukkende udviklet til mac, medbring derfor en mac computer. Medbring derudover tegnegrej og papir til skitsering.

Underviser:
Jeppe Pendrup (født 1984). Uddannet fra Kunstakademiets Designskole i København med en bachelor fra Visuel Kommunikation (2013) og en master fra Skrift og Wayfinding(2016). Har arbejdet bredt indenfor visuel kommunikation med bl.a. animation, webdesign, illustration og grafisk design, men har siden sin afgang fra Kunstakademiets Designskole arbejdet hovedsagligt med skriftdesign.

Har tidligere arbejdet selvstændigt som grafisk designer og skriftdesigner og arbejder nu som skriftdesigner hos Playtype.


Tid:
16.-17. september 2020, kl. 10-16

Sted:
København

Egenbetaling:
500 kr. inkl. en let frokost. (For ikke BKF-medlemmer: 1.500 kr.)

Tilmelding:
Tilmelding foretages via email på kmfp@bkf.dk senest 17. august 2020.