På kurset vil vi udforske forskellige materialer såsom glas og keramiske materialer samt forankring af materialer i udendørs værker.

Der vil være oplæg med forskellige gæsteundervisere, der fortæller om deres egen materialebegejstring og tilgang samt der vil være mulighed for selv at prøve kræfter med materialerne. Hensigten er at give professionelle kunstnere en enestående mulighed for at få større viden om materialernes begrænsninger og overraskende muligheder.

Der undervises i plenum, og kurset veksler mellem teoretisk information og mulighed for at arbejde med de forskellige materialer i løbet af dage.

Billedkunstner Vivi Linnemann er initiativtager til kurset og vil ligeledes være tovholder på dagens program.

Dagens program:
Kl. 10: Velkomst v/Vivi Linnemann og BKF, Karen Mette Fog Pedersen

Kl. 10.10-11.30: Præsentation v/Esben Lyngsaa Madsen

Kl. 11.30-13.00: Præsentation v/Karen Harsbo

Kl. 13.00: Frokost

Kl. 14.00-15.00: Oplæg ved konservator Louise Cone om materialernes holdbarhed og patinering og restaurering

Kl. 15.00-18.00: Herefter vil deltagerne kunne gå ud og arbejde med hvad de ønsker – prøve kræfter med forskellige materialer sammen med underviserne

Undervisere:

Esben Lyngsaa Madsen, direktør, Tommerup Keramiske Værksted, er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole og har derud over en grundig håndværksmæssig uddannelse (tømrer).

Esben har arbejdet med keramik siden 1969 hvor han stiftede bekendtskab med keramikken gennem keramikeren Erik Nyholm. Siden 1987 har han været leder af først den keramiske afdeling på Tommerup Teglværk. I 1999 stiftede Esben Tommerup Keramiske Værksted sammen med sin kone, Gunhild Rudjord.

Esben har derudover været lærer på Holstebro Højskole fra 1978-1987 samt Lektor på Kunstakademiets billedhuggerskole under Bjørn Nørgaard og gæsteprofessor på KHiO (Kunsthøjskolen i Oslo,) 2010-2011

 

Karen Harsbo er kunstner, keramiker og lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi på Billedkunstskolerne, hvor hun er leder af laboratoriet for Keramik. Hun er uddannet fra Danmark Designskole og har skabt projekter for bl.a. Royal Copenhagen Porcelain, udsmykninger i det offentlige rum for bl.a. Tommerup Teglværk og Ballerup Kommune samt deltaget i en række udstillinger med både egne værker og  i form af en række forskellige samarbejder. I sit arbejde betoner hun materialeeksperimenter og en kunstnerisk tilgang til keramik; såvel historisk som teknisk. Karen Harsbo har desuden forsket i overførelse af foto til keramiske overflader.

 

 

 

 

 

Louise Cone er konservator på Statens Museum for Kunst med ansvar for konservering af samtidskunst samt moderne og ældre skulptur inklusiv Den Kongelig Afstøbningssamling. Hun har bl.a. forsket og arbejdet med projekterne “PRIMI, Plastics Research and Innovation for Museum and Industry” samt  “Nedbrydning af polyuretanskum i dansk kunst i stortformat, 1960 til i dag”. Hun arbejder for øjeblikket på projektet “Museums and Art in the Information Age: How can the present be preserved and presented in the future?”.

 

 

 

 

 

Tid:
22. oktober 2020, kl. 10-18

Sted:
Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 27B, 1401 København K

Egenbetaling:
500 kr. inkl. en let frokost og materialer (For ikke BKF-medlemmer: 1.500 kr.)

Tilmelding:
Tilmelding foretages via email på kmfp@bkf.dk senest d. 21. september 2020. Bemærk ved tilmelding bedes du sende et par linjer om, hvad du håber at få ud af kurset.