På kurset vil vi udforske forskellige taktile materialer såsom gips, ler, beton, jesmonite, fiberbeton, skumplast mm.

Der vil være oplæg med forskellige gæsteundervisere, der fortæller om deres tilgang og begejstring for forskellige materialer samt mulighed for selv at prøve kræfter med de forskellige materialer.

Hensigten er at give professionelle kunstnere en enestående mulighed for at arbejde med forskellige materialer og få større viden om materialernes muligheder, holdbar og begrænsninger.

Der undervises i plenum, og kurset veksler mellem teoretisk information og mulighed for at arbejde med de forskellige materialer i løbet af dage.

Billedkunstner Vivi Linnemann er initiativtager til kurset og vil ligeledes være tovholder på dagens program.

 

Undervisere:

Pontus Kjerrman er billedhugger og maler. Han er uddannet fra Billedhuggerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi, hvor han også har været lektor. Han har udstillet på bl.a. Louisiana, Kunsthal Charlottenborg, Kunsthallen Brandts, Den Frie Udstillingbygning, Gl. Holtegård, Royal Copenhagen samt i udlandet på 20ª Bienal de São Paulo, Göteborgs Konstmuseum og Inner Mongolia Art Museum. Som billedhugger har han udført en lang række udsmykninger, bl.a. vandkunst til Køge Stationsplads og drikkevandsfontæner til Køge gågade, vandkunst til Vejle gågade og skulpturinstallation på Frederiksberg. Hans værker er repræsenteret på en række danske og svenske museer, heriblandt Statens Museum for Kunst, ARoS og Göteborgs Konstmuseum. Han er medlem af Kunstnersamfundet og Corner.

 

 

 

Karen Harsbo er kunstner, keramiker og lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi på Billedkunstskolerne, hvor hun er leder af laboratoriet for Keramik. Hun er uddannet fra Danmark Designskole og har skabt projekter for bl.a. Royal Copenhagen Porcelain, udsmykninger i det offentlige rum for bl.a. Tommerup Teglværk og Ballerup Kommune samt deltaget i en række udstillinger med både egne værker og  i form af en række forskellige samarbejder. I sit arbejde betoner hun materialeeksperimenter og en kunstnerisk tilgang til keramik; såvel historisk som teknisk. Karen Harsbo har desuden forsket i overførelse af foto til keramiske overflader.

 

 

 

 

Louise Cone er konservator på Statens Museum for Kunst med ansvar for konservering af samtidskunst samt moderne og ældre skulptur inklusiv Den Kongelig Afstøbningssamling. Hun har bl.a. forsket og arbejdet med projekterne “PRIMI, Plastics Research and Innovation for Museum and Industry” samt  “Nedbrydning af polyuretanskum i dansk kunst i stortformat, 1960 til i dag”. Hun arbejder for øjeblikket på projektet “Museums and Art in the Information Age: How can the present be preserved and presented in the future?”.

 

 

 

 

Tid:
Tirsdag d. 5. november 2019, kl. 10-18

Sted:
Hollufgaard, Hollufgårds Allé 26, 5220 Odense SØ

Egenbetaling:
950 kr. inkl. en let frokost og materialer (For ikke BKF-medlemmer: 1.900 kr.)

Tilmelding:
Tilmelding foretages via email på kmfp@bkf.dk senest d. 27. september. Bemærk ved tilmelding bedes du sende et par linjer om, hvad du håber at få ud af kurset.