Expired: Formkraft, nyt digitalt arkiv og tidsskrift for kunsthåndværk og design

09.04.21 | Opslagstavle

I foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere råder vi over et fantastisk tidsskriftsarkiv i papir, der beskriver næsten 70 års* udvikling indenfor dansk kunsthåndværk og design. Det kan vi nu dele!

Tidsskrifterne fra perioden 1948 – 2009 er blevet digitaliseret og har fået plads på Formkraft.dk. Formkraft er nu hjemsted for arkivet/tidsskriftshylde, flankeret af et nyt online magasin, der med en krog i arkivmaterialet kigger fremad.

Formkraft er en selvstændig digital portal, som ud over arkivet, som præsenteres på en digital tidskriftshylde, indeholder formidling af nutiden med faglige artikler, interviews, nye tendenser, teknikker og materialer.

Første tema er Holdbarhed hvor Kristine Harper blandt flere har bidraget med en artikel om ’Den bæredygtige ting: en hyldest til det rå og foranderlige’, herudover kan du læse et portræt af Anne Brandøj en anmeldelse af udstillingen ’Ler for livet’ på Clay, og meget mere.

Næste tema behandler emnet Design udstillinger. Fremadrettet udkommer temaerne drypvis hvert kvartal.  For at sikre en høj faglig og relevant redaktionel linje er der etableret en redaktionsrådsgruppe med repræsentanter fra feltets institutioner og organisationer.

Kig gerne med og del nyheden!

Rigtig god læselyst.

 

*Arkivet på Formkraft indeholder:

Dansk Kunsthåndværk, 1947-68

Dansk Brugskunst, 1968-72

BID: Brugskunst og Industriel Design, 1973

DANSKFORM, 1974

Dansk Kunsthåndværk og Industriel Design, 1975

Danske Kunsthåndværkeres Landssammenslutning, 1982-85

Dansk Kunsthåndværk, 1986-2004

Kunstuff, 2004-09+16