Expired: Gratis omvisning i Maya Peitersens soloudstilling “Karakter” på Teatermuseet i Hofteatret

28.05.20 | Opslagstavle

Maya Peitersens soloudstilling Karakter på Teatermuseet i Hofteatret kan ses til og med søndag d. 16. august 2020 i museets åbningstid, tirsdag-søndag kl.12-16. BKF’s medlemmer tilbydes en gratis omvisning, som foretages af Maya Peitersen selv.

Omvisningsdatoerne er:

Søndag d.7. juni kl.13:00
Tirsdag d.16. juni kl.15:00
Tirsdag d.30. juni kl.15:00
Tirsdag d.21. juli kl.15:00
Tirsdag d.28. juli kl.15:00
Tirsdag d.11. august kl.15:00

Bemærk at tilmelding skal ske på: danskstandardpoesi@gmail.com eller sms på: 53622359

Om Karakter
Når man træder ind i Hofteatrets foyer i Maya Peitersens soloudstilling Karakter, får man adgang til en anden virkelighed. Karakter er et projekt bestående af mange lag, hvor flere kunstarter mødes, krydser veje og smelter sammen. Udstillingen består af installationer, masker og andre rumlige objekter. Under den lange udstillingsperiode tages alle værkerne i brug i hendes performances og film, der foregår både på Hofteatrets scene, samt på udendørs lokationer. I film og performances indgår desuden digte og sange fra hendes bog ’min virkelighed har ingen anciennitet’, som Teatermuseet i Hofteatret udgav på ferniseringsdagen. Bogen består af digte, sangtekster og tegninger, der alle relaterer sig til de udstillede værker og de forskellige performances. Filmene tilføjes løbende udstillingen.

Projektet udforsker det surrealle og absurde og bruger teaterkonteksten som et sitrende, svævende sted mellem det håndgribelige og det subtile, mellem virkelig og uvirkelig. Maya Peitersens æstetik er både sart og benhård. I hendes værker smelter industri og porøs psyke sammen til syrede eksistenser fra virkeligheder, man normalt ikke har adgang til.

Maya Peitersen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole. I sin kunstneriske praksis har hun, gennem en årrækkeintegreret flere forskellige kunstformer: Installationskunst, arkitektur, performancekunst, tegning, maleri, poesi og lydkunst. Med Karakter udfolder Maya Peitersen alle lag og platforme af sin praksis.

 

 

 

 

 

 

Links til film fra åbningsperformance på youtube:

1.del: https://www.youtube.com/watch?v=P4AyGmZ0f2Q

2.del: https://www.youtube.com/watch?v=hBTuA2Jm4eQ

 

Teatermuseet i Hofteatret: http://www.teatermuseet.dk/content/karakter

Maya Peitersens hjemmeside: http://mayapeitersen.blogspot.com/