Heldagskonference på hjul: VISUEL AKTIVISME SOM TALERØR FOR BØRN & UNGE

20.04.23 | Seminarer / events

Hop med ombord på en heldagskonference på hjul og oplev 6 nye kunstværker i 6 fynske kommuner skabt af lokale børn og unge i samarbejde med 6 kunstnere.

Undervejs diskuterer vi, hvordan kunst som visuel aktivisme kan give børn og unge en stemme i den offentlige debat, og italesætter udfordringer og best practice for involvering af børn og unge i kunstneriske processer.

Programmet byder på indspark fra de deltagende kunstnere, oplæg om visuel aktivisme og kulturelt demokrati samt fælles diskutioner og uformelle netværksaktiviteter. Og selvfølgelig fuld forplejning og god stemning på hele ruten.

Fuldt program lanceres snarest.

Stop undervejs:

  • Odense Banegårds Center: The Youth Who Sold The World (Chaos Engine x Ungcenter Højstrup)
  • Otterup: I hemmelighed har jeg det som blommen i et æg (Anabela Veloso x Nordfyns Billedskole
  • Ringe: Augment (Ringe) (Esben Holk x Ringe Billedskole)
  • Superbrugsen i Kerteminde: Logolandskaber (Billie Maya x Musik og Kulturskolen Kerteminde)
  • Gågaden i Nyborg: Forsommer (Kajsa Karlsson x Nyborg Ungdomsskole)
  • Svendborg: Folio Society (Kristian B Johansson x Svendborg Børnebilledskole)


Tirsdag 20/6 kl. 9:30-16:30
Mødested: Odense Banegårds Center, hvor turen også slutter.

Køb billet her
Pris: 350 kr.

Busturen er en del af projektet ART X ACTION.

ART X ACTION er et aktivistisk kunstprogram, der inviterer børn og unge til at gå i dialog med den visuelle kultur, som danner tapetet for vores byrum. Her har seks udvalgte kunstnere i løbet af foråret 2023 faciliteret workshops på tværs af Fyn. Sammen med de unge skaber de kunstværker, der forskyder, forstyrrer eller forvandler de kommercielle billeder, vi møder hver dag.
Workshop-programmet kulminerer i en udstilling, der fungerer som et talerør for unge stemmer i en visuel kultur, domineret af reklameindustrien. Om det er supermarkedet, gågaden eller et butiksvindue, der bliver sat under lup, stilles spørgsmålet: Hvad sker der, når velkendte logoer og brands pludselig vender på hovedet, bliver besjælede eller forstørret op i kæmpe skala? Værkerne kan opleves i det offentlige rum i løbet af maj-juni 2023 i Odense, Svendborg, Kerteminde, Otterup, Ringe, Nyborg, Ærø, Assens og Langeland.

ART X ACTION er skabt af kunstbureauet Another Public i samarbejde med Kulturregion Fyn, der har fokus på at skabe en platform for at børn og unge til at udtrykke sig i det offentlige rum. Læs mere på Kulturregion Fyns hjemmeside

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.