Initiativgruppe til at organisere efteruddannelse for billedkunstnere

10.10.22 | Opslagstavle

Jeg søger medlemmer til en initiativgruppe til at organisere efteruddannelse for billedkunstnere 4-6 gange om året.

Et forum for oplæg i æstetik, etik og kritik for professionelle billedkunstnere er savnet, samt det fysiske møde med fagkollegaer.  Opgaven er ikke stor, den består i at pege på relevante oplægholdere og redigerer i indkomne forslag

Jeg er medlem af siv gruppen på Niels Bohr instituttet i videnskabsteori, med stort udbytte, som har eksisteret i 20 år under biologen Claus Emmeches ledelse. Når naturvidenskaben kan finde ud af at organiserer sig om sin faglighed kontinuerligt, må æstetikken og billedfaget også kunne finde ud af det.

Min uddannelsesbaggrund; skolen for brugskunst, og det kgl. Danske kunstakademi, samt som lektor i gymnasieskolen i 23 år, med fokus på kunst uddannelsen i uddannelsessystemet. Jeg forsker i Abildgaard og det politiske ikons mesterlære i vesteuropa i 700 år, siden 88 på akademiet da det stod mig klart som elev af professor Richard Winther at billedfaget manglede sit analyse grundlag. Min forskning peger på et nyt paradigme for Abildgaard og kulturarven, samt introducerer den hermetiske tradition i vesteuropæisk malekunst.

Henvendelse til Vibeke Stilling Larsen, maler, lektor, semiotiker,

vibekestillinglarsen@gmail.com, tel 22 35 98 98

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.