Expired: Invitation til ‘From Industry City to Leisure City’ i Aalborg

24.04.19 | Opslagstavle

Torsdag d. 2. maj:
Introduktion af projektet – Artist Talk / samtale fra kl 16 – 19
Nordkraft (Kedelhallen), Kjellerups Torv 1, 9000 Aalborg

Lørdag d. 4. maj:
Workshop – tur gennem byggepladsen fra kl 13 – 16
Cloud City Spritten (BoxTown), C. A. Olesens Gade 1, 9000 Aalborg

Lørdag d. 11. maj:
Udgivelse af publikation fra kl 13 – 16
Skylounge (Larsen Waterfront), Rendsburggade 22, 9000 Aalborg

f.eks. inviterer dig til projektet From Industry City to Leisure City af Luiza Crosman og Pedro Moraes. Projektet, der består af tre offentlige arrangementer, er en research baseret refleksion over Aalborg, som tager udgangspunkt i de forskelligartede processer, der driver urbanisering ved at undersøge byen gennem en kunstnerisk linse. Til projektets første event vil f.eks. introducere kunstnerne Luiza Crosman og Pedro Moraes, der efterfølgende vil holde en artist talk hvor de præsenterer både dem selv, deres kunstneriske praksis, og deres tanker og ideer bag projektet. Efter præsentationen åbnes der op for en samtale omkring kunst, urbanisering og kunstnerisk samproduktion. Eventet markere starten på kunstnernes projekt og lancerer den nye platform, f.eks. Eventet er åbne for alle.

Kunstnerne vil gennem projektet udforske utopiske muligheder (for en bredere offentlighed) ved at stille spørgsmål som fx; – er det muligt at forestille sig en fremtid, uden om et dystopisk scenario, hvor teknologi hjælper folk med at konstruere byer som de selv ønsker at leve i? Hvordan kan man åbne op for fællesskab og inspirere til samproduktion? Kan samtidskunst skabe en kollektiv politisk bevidsthed, der konstituerer sig som strategi og organisering? For at starte dialogen, opfordrer kunstnerne til en dynamisk leg med fantasien, gennem en kunstnerisk intervention, hvor byfornyelse og det urbane rum genovervejes. Disse interaktioner vil blive dokumenteret og publiceret som en hybrid prototype, der præsenteres ved projektets konklusion.

f.eks. sponsoreres venligst af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune og Aalborg Kommunes Kunstfond. Projektet er støttet af Nordkraft Event og Himmerland Boligforening.

Luiza Crosman (f. 1987, Rio de Janeiro) og Pedro Moraes (f. 1985, Rio de Janeiro). Begge kunstnere bor og arbejder i São Paulo, Brasilien. I deres kunstneriske praksis arbejder Crosman og Moraes med at anvende kunst, design, teknologi og organisationsstrategier til at gentænke økonomiske, miljømæssige og kulturelle systemer i forhold til det bredere samfund. Luiza Crosman tog afgang fra UERJ i Rio de Janeiro i 2014, og færdiggjorde sin Postmaster i Advanced Performance and Scenography i Bruxelles, Belgien i 2017, hun deltager lige nu i Sommerakademie Paul Klee i Bern. Hun har udstillet og lavet projekter til 33a São Paulo Biennial, ISELP i Bruxelles og KW Institute i Berlin. Pedro Moraes har været en del af programmet The New Normal på Strelka Institute i 2018 og HISK i 2016. Han fik sin MFA fra Sandberg Instituut i Amsterdam i 2014, han har bla. udstillet hos Kunsthalle Wien, CAC i Vilnius, Homesession i Barcelona og Objectif i Antwerp.

f.eks. er en nomadisk non-profit kunstnerdrevet platform, som tilrettelægger projekter med stedsspecifik samtidskunst på forskellige lokationer i Aalborg. På de skiftende steder i byen inviteres kunstnere til at lave sociale installationer, pop-up events, workshops, foredrag og andre former for relationel kunst. f.eks. søger at skabe kritiske og eksperimentelle kunstprojekter, og inddrager derfor kunstnere med praksisser, der arbejder med kollektivitet, samarbejds- og research baserede projekter. Målet med platformen er at skabe en bæredygtige model for kunstnerisk organisering gennem nye præsentationsformater, der på sigt kan være med til at introducere et nyt publikum for samtidskunsten.

Mere info på:
www.f-x.dk 
www.facebook.com/f.eks.platform 
www.instagram.com/f.eks.platform