Coronakrisen har sat en tyk streg under kunstens og kunstnernes evne til at finde nye veje, skabe muligheder og give nødvendigt perspektiv.
Det giver den nyeste udgave af fagbladet Billedkunstneren indblik i. Læs bl.a.:
Tanker om kunsten efter corona
Hvad har isolationen og den samtidige opmærksomhed betydet for kunstscenen? Og hvilke refleksioner over fremtidens kunstliv, forhåbningerne og bekymringer, har krisen sat i gang? Ni centrale stemmer fra scenen beretter fra hver deres perspektiv.
Brug for en ny kunstneriske aftale
På kort tid har de fleste af os skulle omstille os dramatisk, skulle leve med tab og aflysninger. Nu er det igen tid til en stor omstilling. Det bliver tid til at udforske og udfordre igen. Der har aldrig været mere brug for kunsten og alt det, vi kunstnere kan.
BKF sætter ny plan for kunsten under COVID-19 i spil for at få kunsten højere op på den politiske dagsorden. Der er brug for en ny kunstnerisk aftale.
Gallerier: Drastisk nedgang i kunstsalget
”Pilen peger desværre på en drastisk nedgang i omsætningen. For vores vedkommende omkring 90 procent. Og jeg hører nogenlunde det samme hos mine kolleger, der oplever en nedgang på typisk mindst 75 procent af omsætningen,” siger Thorkild NB Nielsen til Billedkunstneren.
Tingenes tavse tilstand
Rosas Reality Radio er en ny podcast og et lydværk på syv afsnit om billedkunstnernes arbejdsvilkår af kunstner Rosa Marie Frang.
I fagbladet Billedkunstneren fortæller hun, hvordan og hvorfor hun har brugt sine egne erfaringer og egen person som seismograf i projektet.
Dyk ned i alle artiklerne
Læs hele juni-udgaven af Billedkunstneren her…
På bladets forside vises denne gang værket Signalkrebs af Kristoffer Ørum, fra udstillingen Navigeringer på Vejle Kunstmuseum.