Hvilke potentialer ligger der i at indtænke kunstnere og kunstoplevelser i vores infrastruktur? Hvilken betydning har kunsten for turismen i et lokalområde? Hvordan arbejder kunstfonde med mangfoldighed og inklusion? Og hvordan skaber vi en balance, hvor både ældre og yngre kunstnere er synlige på den danske kunstscene?
Det er nogle af de emner, som en lang række aktører fra kunstlivet og den politiske verden vil diskutere på BKF’s scene, Kunstens Camp, på Kulturmødet på Mors den 22.-24. august.
Det er i år billedkunstnerne Myne Søe-Pedersen og Ida Retz Wessberg, der med Åndedrætsmaskinen står for udsmykningen af Kunstens Camp. De to kunstnere, der er valgt på baggrund af et Open Call blandt BKF’s medlemmer, har skabt et kredsløb, der visualiserer vores forbundethed med hinanden, naturen og atmosfæren; mennesker, dyr og planters eksistens er alle betinget af luft og vand. Som mennesker oplever vi dette gennem det livsnødvendige åndedræt (luft) og når vi drikker vand.
Søe-Pedersen og Retz Wessberg ser festivalen som sin egen levende organisme med sit eget åndedrag. En overdimensioneret organisk skulptur ligger og trækker vejret som symbol på dette kollektive åndedrag.
Med afsæt i åndedrættet og festivalens placering ved Limfjorden ønsker kunstnerne at reflektere eksistentielle, lokale og klimapolitiske spørgsmål. Kunstnerne er for eksempel inspireret af den lokale truede Limfjordsøsters, hvilket ses i et af Åndedrætsmaskinens skulpturdele. De forskellige skulpturelle elementer er forbundet med plastikslanger, som visualiserer kredsløbet i installationen.
Det er under Kulturmødet Mors muligt at opleve en Artist Talk og formidlingsevent med kunstnerne torsdag d. 22. august kl. 12.30 ved BKF’s Camp.
Herunder finder du link til omtaler af samtlige arrangementer på BKF’s scene: