Expired: Kunstfagligt stærk kurator søges til Den Frie Udstillingsbygning

25.02.20 | Opslagstavle

Ansøgningsfrist: 22-03-2020

Vi leder efter en kurator, som kan

  • være med til at udvikle de kuratoriske og kunstfaglige linjer sammen med direktøren og det øvrige kuratoriske team
  • indgå i en tæt dialog med enkelte kunstnere såvel som sammenslutninger og eksterne kuratorer og bistå i koordinering og udvikling af udstillinger, arrangementer etc.
  • udvikle og forestå formidlingstiltag i forbindelse med udstillinger såvel som i forbindelse med Den Frie Udstillingsbygnings historie generelt samt varetage koordineringsarbejdet af omvisninger og workshops
  • bidrage til arbejdet med fundraising til udstillinger og udviklingsprojekter
  • varetage generel administration og projektledelse

Vi tilbyder

Den Frie Udstillingsbygning er kunstnernes hus, og huset har en unik historie og placering i dansk kunstliv. I de kommende år vil vi øge fokus på denne betydningsfulde historie ved at lade den være klangbund for vores arbejde med samtidskunsten og formidlingen heraf. Som kurator vil du blive en nøgleperson i denne udvikling. Vi tilbyder en rummelig og udviklende arbejdsplads, og du vil få dedikerede og fagligt stærke kollegaer, der glæder sig til at udvikle nye projekter sammen med dig.

Vi forventer

Du har en kandidatgrad inden for kunsthistorie, moderne kultur, visuel kultur eller lign. Du har en indgående viden om samtidskunsten og en kunstfaglig forståelse for, hvad den er rundet af. Du har et stort fagligt netværk, gerne et internationalt udsyn og kender til de nyeste udviklinger på kunstscenen. Det vil herudover være en fordel, hvis du har et stort kendskab til øvrige perioder inden for spændet af Den Fries historie og vil kunne sætte historien i spil, så den giver tyngde og fylde til samtidskunsten.

Du har konkret erfaring med kuratering såvel som koordinering af udstillinger. Det er væsentligt, at du både kan initiere udstillinger og projekter og samtidig formår at løfte eksternt producerede udstillinger og bringe andres projekter i mål. Du trives med en bred opgaveportefølje inden for det kuratoriske arbejde, fra det strategiske til det praktiske.

Du er en dygtig formidler på skrift såvel som tale og evner at målrette din formidling. Du er fortrolig med den nuancerede kunstteoretiske tekst, samtidig med at du kan formidle samtidskunsten i et inkluderende og tilgængeligt sprog, så alle vores gæster kan være med. Du kan formulere en fængende  pressemeddelelse og levere det præcise og effektive statement til SoMe. Det er en forudsætning, at du behersker dansk flydende i skrift og tale, og stærke engelsk kompetencer er ligeledes en nødvendighed.

Du er en god koordinator og skarp til projekt- og budgetstyring. Det er afgørende, at du er i besiddelse af et stort organisatorisk talent, at du kan holde hovedet koldt i travle situationer og er god til at finde kreative løsninger. Du har det godt med produktionsplanlægning og blik for at holde processerne kørende, så du når sikkert i mål med opgaverne.

Og sidst, men ikke mindst forventer vi at du er god til at samarbejde, at du er udadvendt og imødekommende, og at du formår at få de over 150 kunstnere, der årligt udstiller på Den Frie Udstillingsbygning, til at føle sig godt taget imod i kunstnernes hus.

Ansøgningsfrist

Vi skal have din ansøgning med CV samt andre relevante bilag senest søndag 22. marts. Samtaler
forventes afholdt i uge 14. Ansøgningen sendes pr. mail til ansogning@denfrie.dk

Løn- og ansættelsesvilkår
Der er tale om en fast stilling på 37 timer ugentligt med forventet start 1. august. Løn efter aftale.