Expired: Kunstfonden holder online-infomøde den 9. september kl. 19-21

27.08.20 | Opslagstavle

Hvad har Kunstfonden egentlig gang i?

Legatudvalget, Projektstøtteudvalget og billedkunstsekretariatet inviterer hermed alle interesserede til at deltage i:

Online-infomøde onsdag den 9. september kl. 19-21

På mødet vil Legatudvalget, Projektstøtteudvalget og billedkunstsekretariatet fortælle om deres opgaver, hvordan de arbejder og på hvilke betingelser. Hvem er udvalgsmedlemmerne? Hvad er udvalgenes strategier og visioner? Hvorfor gør udvalgene som de gør? Og hvorfor er der nogle ting, de måske ikke gør? Mødet henvender sig primært til billedkunstscenen og ansøgere til fondens billedkunstpuljer, men alle interesserede er naturligvis velkomne til at deltage.
Deltag i mødet online. Stil og få svar på de spørgsmål du måske sidder med.

Se medlemmerne af Legatudvalget for Billedkunst

Se medlemmerne af Projektstøtteudvalget for Billedkunst

Online-event
De to udvalg og sekretariatet sidder klar i Kunstfonden, men du kan kun være med online. Mødet filmes og streames direkte, så alle kan deltage, uanset hvor i landet – eller udlandet – de bor.
Undervejs kan alle deltagere frit stille spørgsmål til udvalgene og sekretariatet. Alle spørgsmål stilles anonymt og der registreres ingen persondata på deltagere.

Det er altid de samme der får tilskud, … er det ikke?
På mødet præsenterer vi også ny statistik og viden omkring køn, alder og geografi: Overses kunstscenen i Jylland – eller favoriseres den? Hvordan er kønsfordelingen på indkøb? Er det altid de samme kunstnere, der får legater og tilskud til værkproduktioner? Hvilken gruppe ansøger mest? Og hvilken får mest i tilskud? – disse og mange andre spørgsmål bliver belyst i løbet af aftenen.

Hvordan deltager jeg?
Du deltager ganske enkelt ved at klikke på dette link:
Online Info-møde: Mød billedkunstudvalgene
Deltagelse kræver ingen registrering eller logon.
Info-mødet live-streames onsdag den 9. september kl. 19-21.

Hvor og hvordan indsender jeg spørgsmål?
Du kan allerede nu indsende dine spørgsmål via linket. Vi samler alle spørgsmål sammen og sørger for, at de bliver besvaret til mødet.
Vi opfordrer også alle til at stille spørgsmål under selve mødet. Her anbefaler vi, at du bruger to platforme samtidig, dvs. at du fx deltager i mødet på din computerskærm, mens du indsender spørgsmål via din smartphone.
Vær dog opmærksom på, at vi ikke kan svare på spørgsmål, der angår konkrete ansøgninger.

Tid og sted
Tidspunkt: Onsdag den 9. september kl. 19-21
Sted: Online via dette link

Overordnet om Kunstfonden og de to billedkunstudvalg
Kunstfondens struktur og ramme er fastsat af loven. Dels “Lov om Statens Kunstfonds virksomhed”, dels “Lov om billedkunst og kunstnerisk formgivning” og dels Finansloven, der allokerer midler til Kunstfondens forskellige fagområder.
Til de to billedkunstudvalg er der tilsammen afsat ca. 81 mio. kr. om året.

Udvalgene udpeges for fire år af gangen af repræsentanter for kunstscenen og kulturministeren. Udvalgenes opgave er at fordele midlerne på grundlag af en “vurdering af kunstnerisk kvalitet og talent” således at de “fremmer kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet”.

Se hvordan de to udvalg fordelte midlerne i 2019

Læs mere om, hvordan Kunstfonden er organiseret

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på mail: bild@slks.dk

Vi holder dig opdateret
Vi sender denne type infomails maks. én gang om måneden. Hvis du fortsat vil modtage disse mails skal du ikke fortage dig noget. Hvis du vil afmelde dig kan du gøre det via linket nederst.

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.