Kunstnerhuset Lofoten

08.06.17 | Opslagstavle

Et af BKFs medlemmer anbefaler varmt

Kunstnerhuset Lofoten

post\@kunstnerhuset-lofoten.no
www.kunstnerhuset-lofoten.no

Kunstnerhuset på Svolvær har fra 1953 været bo- og arbejdssted for billedkunstnere. Huset har 8 sengepladser fordelt på seks enkelt- og et dobbeltværelser. Der er to store maleratelierer, tegnerum, mørkerum og grafikkværksted med dybtrykspresse.

Fællesarealerne består af en stor stue, TV-stue, et alm. udstyret kjøkken, datarum samt trådløse internetilkobling, to badeværelser og toiletter og vaskerum med alt nødvendig udstyr. For de som ønsker en kombination af ferie, arbejde og oplevelser kan Kunstnerhuset være at attraktivt alternativ. Her er det muligt at bo og arbejde sammen med kunstnere fra andre lande og kulturer.

Prisen for en uges ophold for en person er 2.450 norske kroner.

Ved bestilling af plads betales et depositum svarende til prisen for en uges ophold.

For bestilling og yderligere information se:

www.kunstnerhuset-lofoten.no

Det begejstrede BKF-medlem skriver om Kunstnerhuset:

“Det er et super pragt hus med Svolværs bedste beliggenhed, på toppen af en lille ø der er brofast med hovedøen. Der er kun ca. 15 min gang til centrum af selve Svolvær by på den store ø. 2 store lyse atelier med udsigt i tre retninger til by, hav og bjerge. 2 køkkener, tre badeværelser trykværksted stor samlingsstue, tv-stue, andre arbejds og disponible rum. Vaskemaskine tørretumbler. Kun 1500 norske kr. pr uge. Sydpå koster det mindst det alene for eneværelses-tillæg. Huset er doneret af en svensk malerinde, der byggede det for de penge, hun fik som krigsskadeerstatning, da tyskerne i fyrrene rev hendes hus og atelier på havnen ned. En lille afart af vores Fanø hus – som jeg bruger flittigt. Jeg var i Svolvær huset i aug sidste år sammen med tre kolleger. En uovertruffen og inspirerende oplevelse. Jeg arbejder stadig på billeder derfra og bliver ved længe endnu. Det hus fortjener at blive støttet med udbredelse af stedets eksistens. Lige som medlemmerne bør få kendskab til det. Ind imellem er der fly billetter Oslo – Tromsø for 100 kr. For et år siden kunne man flyve fra Danmark til Lofoten for ca. 3-3500 kr.”