Expired: Kunstprojekter søges til Trekantområdets Festuge 2019

19.12.18 | Opslagstavle

Kunsten har de sidste par år spillet en større og større rolle i Trekantområdets Festuge. Vi har både haft store tværgående kunstprojekter og mange små lokale projekter – både med amatører, semi-professionelle og professionelle. Vi vil gerne gøre endnu mere for at synliggøre kunstoplevelserne i festugen og gøre dem mere tilgængelige for vores publikum. Derfor har vi valgt at fortætte kunstoplevelserne i syv Art Zones. Hver Art Zone bygger på et særligt udvalgt sted med sin egen æstetik og historie – steder hvor mennesker mødes, hænger ud eller driver forbi. De syv art zones har forskellige værter, og de vil få hver deres forskellige udtryk, der appellerer til forskellige mennesker, men samlet vil de kunne nå bredt ud og ramme rigtig mange – både de specifikt kunstinteresserede og dem der slet ikke vidste, de ville møde kunsten den dag.

Vi er på udkig efter kunstprojekter, der arbejder stedspecifikt, og som vil udforske festugens tema ’FLYT DIG’. Vi ønsker, at nogle af projekterne involverer publikum, men det er ikke et krav til alle projekter.

Syv Art Zones

Syv forskellige steder er udpeget til Art Zones. Læs om dem herunder:

Herregården
Sønderskov byder på en særlig æstetisk oplevelse med historisk dybde. De smukke rammer indbyder til kunstprojekter, der vækker nysgerrighed.

Læs mere.

Bytorvet Gravene
Gravene ligger i den del af Haderslev som rummer den ældste centrale bykerne nær Haderslev Domkirke og Møllestrømmen. Stedet emmer af historie og inviterer til kunstprojekter der eksperimenterer med rummets muligheder.

Læs mere. 

Biblioteksparken
Biblioteksparken er en rekreativ by-oase for borgerne, der siden 2016 er blevet etableret foran Kolding Bibliotek nogle uger i sensommeren. Der inviteres til projekter der overrasker og eksperimenter med nye rum i byen.

Læs mere. 

Sindssygehospitalet
Teglgårdsparken i Middelfart danner rammen om en dag med fokus på psykiatri i fascinerende historiske rammer.

Læs mere. 

Kanalbyen
Fredericias nye bydel ved den gamle industrihavn tager form – men store områder står stadig helt nøgne og inviterer til aktivering med store kunstinstallationer.

Læs mere. 

Gl. Nordre Skole
I centrum af Grindsted ligger en gamle nedlagte skole, kalder på forvandling. Der inviterer til kunstprojekter, der involverer borgerne og giver nye bud på hvordan byen bringes i spil.

Læs mere.

Nørretorv

Torvet med det flotte springvand og den skæve lysmast omdannes hvert år til by-strand, og indgår i 2019 i Pap- og papirfestivalen. Der inviteres til kunstprojekter, der overrasker og eksperimenterer med stedet og mulighederne i materialerne pap og papir.

Læs mere.

Krav til ansøgning

  • Kunstneren skal formulere sit projekt specifikt til én eller flere af de beskrevne Art Zones
  • Kunstprojektet skal forholde sig til temaet ’FLYT DIG’
  • Ansøgningen skal indeholde: Projektbeskrivelse gerne med fotos eller skitser, CV for medvirkende og budget
  • Der er afsat 30.000 kr. pr Art Zone til kunstnerhonorarer og materialer
  • Projekterne sender deres ansøgning via Podio: https://podio.com/webforms/17682557/1188446 senest d. 1. februar

Udvælgelse af projekter

Projekterne bedømmes af repræsentanter for de syv Art Zones samt kunstfaglig rådgiver. Projekterne udvælges på møde d. 8. februar, og der kan forventes svar hurtigst muligt herefter.

Kontakt

Specifikke spørgsmål vedr. den enkelte Art Zone rettes til kontaktpersonen (se under beskrivelsen af hver Art Zone). Generelle spørgsmål til ansøgningsprocedure m.m. rettes til festugens sekretariatet: festugen@trekantomraadet.dk.

See english version here.