Expired: Kursus i Aarhus: Store ting i ler

28.01.19 | Opslagstavle

Kursus for BKF-medlemmer

Der har vist sig en stor interesse for at arbejde med store emner i ler, derfor tilbyder BKF/Midtjylland nu et nyt keramisk kursus med Store ting i ler. Underviser er bl.a. Jakob Keis Fiedler, der tidligere været ansat på Tommerup Teglværk, og har en stor erfaring med de særlige udfordringer, der følger med arbejdet med store skulpturelle emner i ler.
Kurset foregår på Formværkstedet på Godsbanen, og hensigten er at give professionelle kunstnere en enestående mulighed for at arbejde med store formater i keramik; at eksperimentere med forskellige keramiske teknikker og overfladebehandlinger som fx begitninger, oxyder, dekorationsfarver, sgrafitto, glasurer mm.

Kursets indhold
1. dag på kurset er der introduktion til processen og de mange muligheder indenfor værkstedets forskellige typer af ler, begitninger, farver og glasurer. Der fremstilles prøver og/eller skitser, der tørres og forbrændes, som inspiration/øvelse til brug for arbejdet med de store emner senere i processen. I perioden mellem første og anden mødegang, er det muligt at komme på Formværkstedet og glasere sine prøver, så de er klar til når man kommer til de to sidste mødegange.
Dag 2 og 3 vil der være mulighed for fx at modellere en stor krukke på drejeskive – eller at arbejde med andre store skulpturelle emner efter eget valg.

Dag 1: Lørdag 9/3 kl. 10-16
Dag 2: Fredag 22/3 kl. 13-19
Dag 3: Lørdag 23/3 kl. 10-16

Sted: Formværkstedet, Godsbanen, Aarhus
Antal deltagere: 12

Undervisere: Mette Skriver der er ansat på Formværkstedet, laver introforløb den første dag, Jakob Keis Fiedler underviser dag 2 og 3 i opbygningen af de store emner.

Pris og tilmelding
Pris for BKF medlemmer 860 kr., for ikke-medlemmer 1.720 kr.
Prisen dækker fortrinsvis udgifter til ler, materialer, glasurer, opbevaring under tørring og brændinger. NB: Den allersidste glasering/glasurbrænding betales individuelt af de enkelte deltagere efter kurset er slut.

Tilmelding: mette_14s@hotmail.com
Senest 25. februar 2019.

Kurset er støttet af BKFO-Fonden