På kurset får du styrket dine projektlederevner som kunstner og bliver mere bevidst om dine kompetencer og rolle som kunstkonsulent eller rådgiver. Vi skal også arbejde med, hvordan du kan lede dig selv og dine egne ressourcer samt se på, hvordan du kan arbejde med at oprette partnerskaber og hvad partnerskaber egentlig er.
Formål:
At blive en bedre projektleder på egne produktioner eller rådgiver og kunstkonsulent, som bistår kunstneren og bygherren under tilblivelse af udsmykningsopgave i det offentlige rum.
Du får styrket dine projektlederevner som kunstner, får konkret viden om dine mulige arbejdsområder og bliver mere bevidst om dine kompetencer.
Aktualitet:
Når offentlige og private bygherrer realiserer offentlige kunstprojekter og udsmykninger, benytter de ofte rådgivere, der fungerer som kunstkonsulenter. F.eks. betyder kunstcirkulæret, at der afsættes betydelige midler til kunst i offentligt byggeri. Kommuner bruger også kunstkonsulenter, ligesom virksomheder og organisationer kan efterspørge rådgivning omkring kunststrategier og konkrete udsmykninger. Kunstkonsulenter udfører ikke selv kunstprojekterne, men fungerer som rådgivere og projektledere, der hjælper kunstprojekter på vej. Både kunstnere og andre faggrupper fungerer i praksis som kunstkonsulenter.
Med dette kursus ønsker BKF at uddanne og opmuntre flere kunstnere til at søge og påtage sig denne type arbejdsopgaver, således at flere kunstfaglige kompetencer kan komme til udfoldelse i offentligt byggeri og offentlig kunst i bred forstand.
Hvem henvender kurset sig til?
Kursets primære målgruppe er kunstnere, der arbejder som kunstkonsulenter/kunstrådgivere OG kunstnere, der gerne vil få en fornemmelse af, om det er noget for dem at blive. Dernæst er det relevant for kunstnere, der udfører kunst i det offentlige rum/ kunst i relation til arkitekter/udsmykningsopgaver.
Undervisningsform:
Kurset er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem faglige oplæg, dialogbaserede øvelser og selvstændigt arbejde. Der arbejdes casebaseret og med konkrete værktøjer, således at den enkelte opnår ny viden, inspiration og bedre indsigt i processer og aktører i offentlig kunst og udsmykningsopgaver. Undervisningsprogrammet er vejledende og der kan komme justeringer.
Datoer: 25/10, 8/11, 15/11 og 29/11 2025, alle dage kl. 09.30-15.30
Sted: København
Underviser: Camilla Hedegaard Møller, Christina Prip + gæsteundervisere
Egenbetaling: 800 kr. inkl. Forplejning + Billetto gebyr (for ikke-medlemmer 2400 kr.)
Tilmeldingsfrist: 16. september 2025
Tilmelding foretages via email på stud(a)bkf.dk. Ved tilmelding bedes du sende et par linjer om dig selv, dit CV og hvorfor du gerne vil deltage på kurset og hvad du håber at få ud af det.
Foto øverst: Randi & Katrine, HAVEN, 2018, Børne- og ungepsykiatrien ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Gert Skærlund.