Birgitte Kirkhoff Eriksen er mentor i Billedkunstnernes Forbund

Bio:
Birgitte Kirkhoff Eriksen er museumsdirektør og kurator. Siden november 2014 har hun arbejdet på Museet for Samtidskunst og ændret museets rolle og visioner samt måde at arbejde på. Museet arbejder nu med sociale, kulturelle og miljømæssige udfordringer samt med årlige temaer. Temaet for 2016 er “På vej”, hvilket udfolder sig i en museets 25 års jubilæumsudstilling (Hannah Heilmann, Kenneth Balfelt, Rolf Nowotny, Olof Olsson og Claus Haxholm); en udstilling om tidsrejser (kurateret af Jacob Fabricius), ACTS-performance-festival (del af Images 2016 samt samarbejde med bl.a. Roskilde Festival) og en solo-udstilling med Alexandra Handal (del af Images 2016).
Birgitte har tidligere arbejdet som inspektør på Sorø Kunstmuseum og kuraterede bl.a. en solo udstilling med Tue Greenfort samt udstillingsrækken Materialitet 1-3, som var en tværfaglig undersøgelse af New Materialism/Speculative Realism i undertemaerne “ting”, “jord” og “bevidsthed”.
Tidligere har hun arbejdet som inspektør på ARKEN, og har en fortid som gallerist, Kirkhoff Contemporary Art. Galleriet repræsenterede AVPD, Kristoffer Akselbo, A Kassen, Tove Storch, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Ulrik Heltoft, Elif Uras, Gitte Schäfer, Lucas Ajemian og Ida Kvetny.

Særlige kvalifikationer:
Har arbejdet som gallerist, kunstkonsulent, formidler, inspektør og museumsdirektør.

Uddannelse:
Cand.mag, i kunsthistorie, Københavns Universitet; diplomuddannelse i ledelse, Kunst- og Kulturlederuddannelsen.

 

 

Fotos: Léa Nielsen. Fra udstilling kurateret af Birgitte Kirkhoff Eriksen: Frank Koolen, Play Hard, 2015, Museet for Samtidskunst.