Bodil Nielsen er mentor i Billedkunstnernes Forbund

Bio:

Jeg er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1986-1993), og Jan van Eyck Akademie, Maastricht (1991).

Jeg arbejder primært med maleri, men også installatorisk, f.eks. med farvede tæpper og på det seneste med farvede tekstiler. Mit fokus er værkernes virkning i  rummet, det at opleve. Jeg ønsker med mine værker at skabe et resonansrum for de billeder vores indre blik allerede er fyldt med. Værkerne taler på den måde ud i et fælles rum, hvor billedet “skabes” idet det opleves.

Ligesom mange andre kunstneres arbejdsliv, så er mit et kludetæppe sammensat af tiden i atelieret og tid brugt mere udadrettet. Ved siden af mit eget kunstneriske arbejde, så prioterer jeg at indgå i forskellige kollegiale samarbejder. Jeg har i flere omgange kurateret udstillinger i samarbejde med både danske og udenlandske kunstnere. Nogle af de udadrettede aktiviteter er (heldigvis) forbundet med en indtægt. Jeg har i perioder forskellige fagligt relaterede bijobs, f.eks. undervisning. Og jeg har udført udsmykningsopgaver. De mere udadrettede aktiviteter skaber dynamik, men jeg værner om tiden i atelieret, da arbejdet der danner grundlaget for resten.

Jeg var medlem af Akademiraadets Udvalg for Kirkekunst i perioden 2002 -11. Og kunstnerisk konsulent for Post Danmark/Post Nord fra 2011 – 2017. Medlem af censurkomiteerne for KP, KS, KE og Forårsudstillingen i flere omgange. Medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst fra 2014 -17.

Medlem af Danske Grafikere fra 1994. B.K.F. fra 1993. Kunstnersamfundet fra 1994. Kunstnersammenslutningen Jylland og Kunstnersammenslutningen Decembristerne fra 2005.

Jeg blev tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 2002. Er blevet tildelt forskellige hæderslegater, bl.a. Ole Haslunds Legat, Vilhelm Pachts Kunstnerlegat, Sven Hols’ Legat, Henry Herups Hæderslegat. Og tildelt Eckersberg Medaillen i 2013.

(Se mere på www.bodilnielsen.dk)

Jeg bor i København.