Elsebeth Jørgensen arbejder med fotografi, lyd, video, tekst og installation i stedsspecifikke projekter. Værkerne er rumlige og digitale montager af fiktion og dokumentarisk stof baseret på indsamling af materiale i arkiver og stedslige registreringer. Ofte involveres også forfattere, historikere, arkivarer, lydkunstnere og komponister i både research og værkproduktion.

Værkerne præsenteres i kunstinstitutioner, offentlige byrum og landskaber, hvor der også indgår lydvandringer, performative situationer, bog- og webværker. Hun har udstillet på museer og udstillingssteder i ind- og udland siden 1998 og har udført flere kommissionsværker. Siden 2003 har hun desuden undervist på kunstakademier og andre kunstskoler og var i 2014-2018 lektor i billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi.

Hun har udstillet på museer og udstillingssteder i ind- og udland siden 1998 og har udført kommissionsværker til Tate Modern, London (UK), Hordaland Kunstcenter, Bergen (NO), Jugendstilsenteret & Kunstmuseet KUBE, Ålesund (NO) samt Bispebjerg Hospital, Kbh., (DK). Siden 2003 har hun desuden undervist på kunstakademier og andre kunstskoler og var i 2014-2018 lektor i billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi.

 

Elsebeth Jørgensen. Billedkunstner, født 1970. Bor og arbejder i København. Uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi, 1995-2002, Kbh.

 

Mere information om Elsebeth Jørgensen:

www.elsebethjoergensen.net

www.langsstien.dk www.lyttehaven.dk www.soundcloud.com/ejsound www.vimeo.com/elsebeth