Peter Land er mentor i Billedkunstnernes Forbund

Bio: 

Peter Land arbejder på tværs af medier med både skulptur, installation, video, objekter og tegning.

Hans værker er overvejende figurativt fortællende og kredser, primært omkring sociale, psykologiske, politiske og eksistentielle temaer. I hans arbejde anvendes ofte humor som en strategi rettet mod at engagere betragteren.

Peter Lands produktion er præget af skift, både formelt og indholdsmæssigt. Formelt har han ikke villet/(kunnet?) fastholde sig selv i et bestemt medie eller materiale, men har ladet indholdet diktere formen.

Peter Land fik sit gennembrud overfor et større kunstpublikum i 1990’erne med videoarbejder, i hvilke han selv optrådte i forskellige roller. Fælles for disse videoer er, at de viser hovedpersonen (kunstneren) i situationer, som omhandler kontroltab; fysisk såvel som mentalt.

De seneste år har Peter Land primært arbejdet med afstøbninger af menneskefigurer, som fremstilles i glasfiber og indfarvet gummi med menneskehår og glasøjne. Derved opnås en høj grad af realisme. Dog tilføjer han ofte ekspressive detaljer i den færdige figur.

Peter Land (f. 1966) har de seneste 8 år boet og arbejdet i Malmø i Sverige.

Særlige kvalifikationer:

Har arbejdet med skulptur, installation, video, objekter, tegning… med særlig fokus på indhold. Kan dog også godt tale teknik og materialer, men synes klart det første er sjovere.

Uddannelse:

Uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i København 1988-1994.

Goldsmith’s College 1995-96.

Peter Land:

land124@hotmail.com

http://www.peterland.dk

Östra Förstadsgatan 19 A
Malmö, Sverige

Mobil: 3159 1402