Expired: Invitation til Ny Nordisk Salon 2021 i Helsingborg

21.06.21 | Opslagstavle

For tredje gang arrangerer Helsingborgs konstförening og Dunkers kulturhus Nordic Salon med vernissage den 3 december 2021. Prispengene løber op til mindst 40.000 SEK.

Konceptet Nordic Salon er åbent for ansøgninger fra alle vores nordiske lande. Målet er en jurybedømt udstilling, der viser et udvalg af moderne nordisk kunst.

Unge og gamle, etablerede eller nyuddannede, professionelle eller amatører – alle opfordres til at indsende værker i ti kategorier: maleri, tegning, skulptur, tekstiler, film, fotografering, grafik, installation, performance og blandede medier.

Ansøgningen er åben indtil 31. juli 2021.

For mere information og ansøgningen, gå til vores websted: https://www.nordisksalong.se.

De to tidligere nordiske saloner (2014 og 2017) tiltrak mange kunstnere og også et stort publikum med i alt ca. 27.000 besøgende.

Forud for næste års udstilling håber vi på et mindst lige så stort publikum. Vi ønsker også at have flere ansøgere uden for Sverige. Og vi vil have, at juryen skal have svært ved at vælge.

Juryen for den nordiske salon 2021 består af Pontus Kyander, Finland, Helene Nyborg Bay, Danmark, Svein Ingvoll Pedersen, Norge og Olöf Kristin Sigurdardottir, Island. I fire dage i august 2021 vil de evaluere de digitalt indsendte værker.

For mange unge kunstnere er salonen som udstillingsform vejen ind i kunstnernes verden. For den etablerede kunstner er det en måde at blive set i en anden og ny sammenhæng. Her henter vi inspiration fra de allerførste Paris-saloner, der var banebrydende og grænseoverskridende. Vores håb er, at Nordisk Salong 2021 ud over at vise nordisk kunst i dag kan bidrage til at skabe kontakter, skabe netværk.

I forbindelse med udstillingen tildeles et antal stipendier. “Publikums favorit” bliver også kronet.

Du er velkommen til at videregive disse oplysninger, så vi får så mange ansøgere som muligt.

hemsidan www.nordisksalong.se. kan du også udskrive vores plakat og flyer.

 

Velkommen til at ansøge om Nordic Salon 2021!