Nye, bedre muligheder for kunstnere, der er freelancere

03.10.18 | Nyheder

Billedkunstnernes Forbund (BKF) har i en årrække haft en aftale med Freelancebureauet Teknik & Design, der nu sænker deres gebyr til 8%. Det betyder, at freelancerne får væsentlig flere penge til sig selv.

Er din indkomst som kunstner sammensat af både løn, honorarer og andet? Så kan du måske få glæde af at bruge Freelancebureauet Teknik & Design.

Når du som kunstner vælger at køre dine opgaver via Freelancebureauet Teknik & Design, optjener du dagpengeret og er forsikret som lønmodtager med Teknik & Design som arbejdsgiver.

“Siden 1992 har vi været en non-profit organisation, og det er vi stadig. Derfor skal brugerne nyde godt af, at det går strygende for freelanceansættelser i bureauet,” oplyser Teknik & Design overfor BKF.

“Vi ændrer ikke på konceptet. Teknik & Design hjælper stadig alle freelancere, som gerne vil slippe for besvær med papirarbejde og samtidig sove roligt om natten ved tanken om, at vi har styr på administrationen og sikrer ordentlige arbejdsforhold.”

Teknik & Designs freelancere får:

• Hurtig service – lønnen er udbetalt inden for 48 timer
• Tryghed – løn under sygdom, forsikring og løn selvom kunden ikke betaler
• Professionel rådgivning om freelancepriser og arbejdsforhold – baseret på 26 års erfaring

Sådan gør du for at bruge Teknik & Design
Hvis du har kontakt til en kunde og ønsker at få udført en opgave via Teknik & Design, er det første skridt at udfylde en samarbejdsaftale. Ved længerevarende opgaver udarbejdes en mere omfattende aftale. I samarbejdsaftalen skal stå en beskrivelse af det arbejde, du skal udføre for kunden, herunder evt. tidsbegrænsning, evt. godtgørelse for udgifter og kørsel og særlige vilkår for opgavens udførelse.

I samarbejdsaftalen skal ligeledes påføres den pris, kunden skal betale for arbejdet. Afhængig af branche, kundens ønsker og opgavens art kan prisen aftales som en fast samlet pris for f.eks. et projekt eller som en timeløn. Husk at angive om den anførte pris er inklusiv eller eksklusiv moms.

Aftalen underskrives af kunden og af Teknik & Design. Når samarbejdsaftalen er underskrevet, kan jobbet påbegyndes. For yderligere information kontakt BKF’s sekretariat eller:

Freelancebureauet Teknik & Design A/S
Nørre Voldgade 12
1358 København K.
Tlf. 33 43 66 11.
kontakt@teknikogdesign.dk
tl.dk/arbejdsliv/teknik-og-design