Nye muligheder for keramikere, der søger ophold på Klitgårdens atelier

05.02.18 | Opslagstavle

Der er tre enkle atelierer indrettet i de gamle kongelige garager. De er isolerede og indrettede med ovenlys.

Det ene af de tre atelier er blevet forsynet med keramikovn på 100 liter og en elektrisk drejeskive.

Det nu muligt at afprøve ideer og brænde skitser og mindre værker under et ophold. Det kan også være, du bruger opholdet til at lave glasurprøver og tests.

Ophold kan søges to gange årligt, se hjemmeside: Klitgaarden.dk

 Keramiker Louise Gaardmann fortæller her, hvad det har af betydning for hende, der nu er kommet nye faciliteter for keramikere på stedet:

”Som keramiker og formgiver har jeg altid nydt mine arbejdsophold på Klitgården.  Ateliererne er enkle og spartansk indrettet, fyldt med et altid gyldent lys, som kun findes i Skagen. Det har givet masser af energi – arbejdsenergi!

Opholdene har jeg brugt på at tegne, fotografere, skrive og skitsere i ler, som jeg har haft med mig hjemmefra i kufferter. Når ler tørrer ud, er det porøst som tørre kiks, så mine ler skitser har jeg ikke kunne transportere med mig hjem igen. Men nu er der godt nyt, til alle der arbejder i ler. På Klitgården er der netop investeret i en sprit ny keramikovn samt en drejeskive, som står i atelieret. Det betyder, at man hurtigere kan komme længere og videre i sine form undersøgelser, prøve glasurer af, samt at muligheden for at tage emnerne med sig hjem igen forefindes.

Det er et privilegium for os keramikere, at der er kommet disse skønne nye muligheder på Klitgården, og jeg er sikker på at langt flere med hang til dette materiale vil ansøge om ophold i fremtiden. Rigtig god arbejdslyst”