Nyt netværk vil give nyuddannede kunstnere god start

01.06.21 | Nyheder

Overgangen fra uddannelse til arbejdsliv er udfordrende for mange nyuddannede billedkunstnere. Derfor etablerer Billedkunstnernes Forbund sammen med Aarhus Billedkunstcenter, Art Hub Copenhagen og Statens Værksteder for Kunst nu et nyt landsdækkende netværk for dimittender.

Netværket er for nyuddannede billedkunstnere fra kunstakademier i ind- og udland, der har taget afgang inden for de seneste fem år, og som ønsker at få mere viden og sparring om, hvordan man som kunstner får økonomi, karriere og faglig udvikling til at hænge sammen i hverdagen.

Netværket vil hen over efteråret 2021 mødes én gang om måneden hos tre af de aktører i kunstlivet, der står bag netværket: Art Hub Copenhagen, Aarhus Billedkunstscenter og Statens Værksteder for Kunst.

Hvert møde har fokus på et bestemt område. Det kan f.eks. være fondsansøgning, hverdagsøkonomi & kontrakter, værkstedsmuligheder, residencies, netværk, kommunikation, synlighed og sociale medier mm.

På møderne vil der være oplæg, erfaringsudveksling og sparring med erfarne kunstnere og kunstarbejdere, afsluttet med fællesspisning. Det nye netværk for dimittender vil dermed skabe et fælles fagligt rum og mødested, hvor deltagerne kan skabe nye kontakter og knytte nye forbindelser på tværs af hele landet.

Første møde er 1. september 2021, kl. 16-19.

Vil du vide mere og ansøge om at deltage i netværket? Læs mere om netværket og tilmelding her…

Øverst: BKF-netværksmøde for dimittender 2020. Foto: Uffe Weng.