Nyt nummer af Billedkunstneren er ude nu

10.12.19 | Nyheder

 

Rådet for Visuel Kunst i Københavns Kommune indførte i foråret en ordning, som betyder, at det fremover ikke vil støtte projekter, hvis der ikke er sat penge af til kunstnerhonorar. Det har rådet gjort for at understrege, at kunstnere skal betales for deres arbejde. Spørgsmålet er nu, om andre af landets større kommuner, staten og øvrige aktører, der støtter billedkunsten, vil indføre lignende ordninger for at sikre, at dem, der udfører det kunstneriske arbejde, får betaling? 

 

Signe Boe og Aske Thiberg er de første deltagere i residency-programmet St. Residens,  der er lanceret af det kunstnerdrevne udstillingssted Sydhavn Station i samarbejde med BKF. Programmet retter sig mod unge, nyuddannede kunstnere  – her fortæller de to residenter om deres foreløbige erfaringer.

 

På de danske akademier er der som bekendt – og i modsætning til mange andre steder i verden – ikke muligt at søge en forskningsbaseret, kunstneriske ph.d. Kunstner Søren Dahlgaard, der netop har afsluttet sin praksisbaserede ph.d. på University of Melbourne, fortæller her om sit forskningsprojekt, og hvad det har tilført hans kunstneriske praksis

 

 

 

Det er tid til at kræve, at alle kunst- og kulturinstitutioner formulerer, nedskriver og forpligter sig på en ligestillingspolitik. Det skriver Nis Rømer, formand for BKF, i sin leder. Her argumenterer han for, at kunst – og kulturinstitutioner i fremtiden kun bør kunne modtage offentlig støtte, hvis de beviser, at de lever op til deres egen ligestillingspolitik.

 

Du kan læse hele den nyeste udgave af fagbladet Billedkunstneren her. Bladet giver dig blandt andet overblik over efteruddannelsestilbud, ansøgningsfrister, fagligt servicestof og meget mere. God læselyst!

 

Kunsternes talerør

Medlemmer af Billedkunstnernes Forbund (BKF) får fagbladet Billedkunstneren i postkassen fire gange årligt.

Ikke-medlemmer kan abonnere på bladet – mere om, hvordan du tegner abonnement her, hvor alle udgaver også kan læses online: www.bkf.dk/billedkunstneren