Nyt nummer af Fagbladet Billedkunstneren

01.06.23 | Nyheder

Lidt om indholdet:

Læs om billedkunstnerne Thomas Seest og Søren Loses huskunstnerophold i Guldborgsund Kommune, der nu lakker mod enden. Som kunstnere har de oplevet at blive lyttet til på en helt ny måde. Diana Gerlach, der er kulturkonsulent i Guldborgsund, fortæller om, hvordan kunstnere er med til at finde gode løsninger på de vigtigste af kommunens arbejdsområder.

På Sydfyn har det norske kunstnerpar Crispin Gurholt og Helga-Marie Nordby etableret Kunstrum Fyn, der er et tværfaglig kunstrum med nordisk fokus, som søger at skabe dialog mellem kunst, videnskab og natur. Første initiativ er Tårup Dark Sky Festival. En festival, der udspringer af parrets møde med den kulsorte nattehimmel på landet.

Personer med funktionsnedsættelser kan bidrage med vigtige perspektiver i kunstlivet. Det mener Malmö Konsthal. Læs om et samarbejde mellem kommunale og regionale aktører om at inddrage borgere med handicap i kunstens rum. Hidtil er arbejdet foregået i projekter, men nu er håbet at etablere en permanent kunstplatform for målgruppen.

Dette nummers kommentar er skrevet af kunsthistoriker mm. Majken Overgaard og handler om, hvordan kunstig intelligens både inspirerer og udfordrer billedkunstnerne, der får sværere og sværere ved at at kontrollere, hvordan deres værker anvendes.

Mød endelig også denne udgaves nye medlem, billedkunstner Stine Deja, der efter mange år i London er vendt hjem til Danmark.

Find Fagbladet Billedkunstneren #2 2023 her

 

 

PÅ FORSIDEN Roelygte. Foto Thomas Seest