Expired: OPEN CALL: 10-dages residency hos OXER

22.06.20 | Opslagstavle

Residency-periode: d. 17-27 august 2020
Ansøgningsfrist: d. 30 juni kl. 23:59

Aarhus Billedkunstcenter (AaBKC) og det kunstnerdrevne udstillingssted OXER samarbejder om et 10-dages residency i Ebeltoft – på skibet Svartlöga fra den 17.-27. august 2020.

Som en del af AaBKCs netværk for billedkunstnere i Midtjylland tilbyder AaBKC de kommende tre år en række residencies rundt i Region Midt – for professionelle billedkunstnere bosat i regionen. Tanken er at skabe kortere arbejdsophold, hvor kunstnere skaber nye netværk og udvikler nye ideer. Vi vil gerne aktivere lokale aktører i regionen, skabe nye steder for kunstnerisk produktion og -udveksling samt være med til at synliggøre de kunstneriske miljøer i regionen.

Residency på OXER
Vi søger en professionel billedkunstner fra Midtjylland, som kan finde inspiration i at arbejde på skibet Svartlöga og dets særlige historie i sammenhæng med OXERs profil. OXER arbejder tit med bæredygtige temaer, med programmer, der undersøger mulighederne for off-grid og selvstændig levevis.

Residency-opholdet er også en mulighed for at lære OXER og det kunstneriske miljø i Ebeltoft at kende. Kunstneren-i-residence forventes at deltage i 2-3 netværksmøder, herunder en offentlig artist talk. Resten af tiden er fleksibel og kunstneren kan udforske byen, møde lokale kunstnere og arbejde ombord på skibet. Kunstneren opfordres til at foreslå aktiviteter, projekter eller research, der involverer lokale borgere og turister.

Økonomi
Kunstneren modtager 4.400 kr. i stipendie (til deltagelse, rejse, kost o.a.) samt 1.500 kr. i honorar for at lave en artist talk. Herudover bliver kunstneren medlem af foreningen Svartlögas Fremtid (link til info om medlemskab).

Faciliteter
Privat kahyt på skibet. Adgang til en akter-salon med køkken/stue (ovn, gaskomfur, elkoger, køleskab), to toiletter og et bad. Vind, vejr og skibets teknik har nogle gange indflydelse på dagligdagens gøren og laden ombord. Vi håber, at kunstneren vil være åben og nysgerrig overfor dette aspekt af skibsliv, og omfavne det som en del af oplevelsen.

Kunstneren kan arbejde i forskellige rum på skibet, men der er ikke et regulært atelier til store projekter. Vi anbefaler at man søger med fokus på fx research, netværk, tegning, performance, og andre praksisformer, som er fleksible.

Kunstneren kan låne en cykle til at udforske Ebeltoft og omegn.
Der vil i perioden også bo en anden resident på skibet og medlemmer af foreningen besøger jævnligt skibet. Kajen og havneområdet omkring skibet er aktivt med masser af liv.

 

Ansøgningen skal indeholde

  • Motivation for, hvorfor man gerne vil deltage i residency-opholdet (1000 tegn)
  • CV (max 1 side)
  • 5 billeder af tidligere værker eller projekter
  • Links til hjemmeside, sociale medier og/eller andre relevant online materiale

Send ansøgningen som PDF-fil til projektkoordinator@aabkc.dk senest d. 30. juni, 2020, kl. 23:59.
OXER er et kunstnerdrevet udstillingssted ombord på skibet Svartlöga, og en scene for samtidskunst på havet. Målet er at invitere kunstnere til at gentænke og udfordre brugen af skibet Svartlöga gennem udstillinger, screenings, workshops og udgivelser. Gennem ti begivenheder fra 2019 til 2021 vil kunstnere på hver deres måde eksperimentere med de utraditionelle udstillingsrammer ombord på skibet og direkte eller indirekte gå i dialog med skibets historie. OXER blev dannet i februar 2019 af Sara Kirstine Grønborg og Dina Lundvall Nielsen i efterdønningerne af Svartlöga forlis uden for den Hollandske kyst i 2018. Svartlöga gennemgår nu en renoveringsproces, hvor kunsten får en aktiv rolle i at transformere forlishistorien til grobund for noget nyt.
Link til OXERs Facebook-side
Link til OXER på kunsten.nu