Expired: Open Call: 5 x Designer in Residence, Detroit

13.04.19 | Opslagstavle

Er du kunsthåndværker eller designer med en drøm om at komme til USA og få etableret et amerikansk netværk? Så har du nu mulighed for at søge et residency-ophold i Detroit, USA.

’First American City of Design’
Efter en økonomisk nedgang er en stærk, kreativ og kunstnerisk scene på vej frem i Detroit. Kunst og design har været en drivkraft i denne udvikling, og i 2015 blev Detroit udnævnt som ’First American City of Design’ af UNESCO. Tidspunktet er derfor helt rigtigt for designere og kunsthåndværkere, der har lyst til at lade sig inspirere af og lære fra Detroits virkelighed og aktive lokale kræfter.

Nu skaber Statens Kunstfond et nyt residency-program i byen, hvor i alt 5 danske kunsthåndværkere og designere kan få tildelt et ophold af 4-6 ugers varighed.

Lokalt netværk og inspiration
Residency-programmet er en del af Statens Kunstfonds nye USA-satsning, der skal skabe muligheder for danske kunsthåndværkere og designere i USA og øge kendskabet til kontemporært dansk design i USA. I samarbejde med College for Creative Studies og Cranbrook Academy of Art får residenterne direkte tilknytning til Detroits design- og kunstscene. Residenterne knyttes til af en de to institutioner i løbet af opholdet og vil få adgang til værkstedsfaciliteter samt afholde masterclasses og offentlige foredrag. Desuden bliver residenterne introduceret til byens gallerier. Residenterne får således rig mulighed for at skabe personlig kontakt til byens anerkendte institutioner og adgang til det lokale fagmiljø under opholdet.

College for Creative Studies henvender sig til kunstnere, der arbejder med glas og keramik og Cranbrook Academy of Art til kunstnere, der har fokus på smykke/metal, møbel (3D-design) eller tekstil (fiber).

Læs mere om College for Creative Studies og Cranbrook Academy of Art.

Residenterne får tilbudt en lejlighed i Detroit i en bygning, hvor den danske keramiker Anders Ruhwald har en permanent kunstinstallation på den ene etage og resident-boliger på den anden.

Residency-opholdene vil finde sted i tidsrummet oktober-november 2019 og januar-marts 2020 i Detroit.

Ansøgningsfristen er den 13. maj 2019.

Læs mere og ansøg om residency-opholdene her.

Hvem kan søge?
Designere og kunsthåndværkere der arbejder med smykke/metal, møbel (3D-design), tekstil (fiber), glas og keramik med en væsentlig tilknytning til den danske kunsthåndværk- og designscene. Studerende kan ikke søge.

Dansk kunsthåndværk og design til USA
Residency-programmet er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design som en del af udvalgets nye USA-satsning. Med USA-satsningen 2019-2021 vil Statens Kunstfond skabe muligheder for danske kunsthåndværkere og designere i USA og øge kendskabet til kontemporært dansk design i USA.

Læs mere Statens Kunstfonds USA-satsning