Open Call Aarhus Art Prize 2023

15.03.23 | Opslagstavle

Nyuddannede billedkunstnere, der indenfor de seneste fem år har afsluttet deres uddannelse på et dansk kunstakademi eller tilsvarende, kan nu søge om at komme i betragtning til Aarhus Art Prize – Solo-prisen 2023. Prisen gives til en kunstner med tilknytning til Aarhus.

Solo-prisen indeholder 30.000 kr. og et års samarbejde med de involverede institutioner, som tilbyder den prisvindende kunstner:

  • brug af Godsbanens værksteder og gæsteboliger
  • kunstfaglig rådgivning og sparring
  • talk, performance, workshop på og i samarbejde med ARoS
  • udstilling i Jyllands-Postens nye domicil på Aarhus Havn og mulighed for at skabe værk til avisen
  • synlighed via sociale medier og i pressen

Forløbet tilrettelægges af prismodtageren sammen med de involverede institutioner.

Deadline for ansøgning: 3. april, 2023, kl. 12.00

Tilgå ansøgningsformular (Solo-prisen) her: Aarhus Art Prize 2023

Ved spørgsmål:
– Kirstine Schiess Højmose, Aarhus Billedkunstcenter: leder@aabkc.dk
– Signe Jochumsen, JP/Politikens Hus: Signe.Jochumsen@jppol.dk

Om Aarhus Art Prize

Aarhus Art Prize hylder den unge kunst i Aarhus. Med to priser, initieret af Kunsthal Aarhus, Godsbanen, Aarhus Billedkunstcenter, Jyllands-Posten og ARoS, støttes talentfulde kunstnere, som bidrager særligt til byens kunstliv.

Den første pris er Talentprisen. Den uddeles til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi år 2023, hvis afgangsværk har udmærket sig i særlig grad. Prisen gives for et værk udstillet på årets afgangsudstilling og består af et beløb på 30.000 kroner samt en invitation til at afholde en artist talk på Kunsthal Aarhus, åben for alle.

Den anden pris er Soloprisen. Den uddeles til en tidligere dimittend fra et af de danske akademier (eller et tilsvarende akademi), som, senest fem år efter dimission, har sat et særligt aftryk på Aarhus gennem sit relativt nye virke. Prisen består af et forløb, der udover et beløb på 30.000 kr. tilbyder kunstneren forskellige muligheder for at arbejde frem mod en udstilling i – eller i området omkring Jyllands-Postens nye domicil i Aarhus Sydhavnskvarter.

Aarhus Art Prize er blevet uddelt siden 2018 af Kunsthal Aarhus, ARoS og Godsbanen. Fra 2023 er prisen udvidet, så den består af de to ovenfor beskrevne priser. Bag prisen står nu også Jyllands-Posten og Aarhus Billedkunstcenter. Prismodtagerne udpeges af en jury, som består af Diana Baldon (kunstfaglig direktør, Kunsthal Aarhus), Kirstine Højmose (leder, Aarhus Billedkunstcenter), Pernille Taagaard Dinesen (afdelingsleder Public Engagement, ARoS), Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen (udstillingschef, JP/Politikens Hus), Marianne Grymer Bargeman (direktør, Godsbanen) og Karin Salling (næstformand, Salling Fondene). Hvert år inviteres desuden et eksternt jurymedlem, som i 2023 er Maria Kjær Themsen (freelance kurator og kritiker, Information).

Aarhus Art Prize er støttet af Salling Fondene.

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.