Open Call: Artist in Residence Helsingborg

15.03.23 | Opslagstavle

Kunstnere inviteres til at udvikle kunstnerskab gennem feltstudier og samarbejde med fagfolk på Helsingborgs museum og kvartersprojektet Östra Ramlösa.

Om Helsingborg Museum

Helsingborgs museum arbejder med aktuelle og presserende emner vedrørende kulturarvens rolle i samfundsudviklingen. Vores mål er at formidle og vække nysgerrighed for vores fælles kulturarv og indenfor museet samles historier, arkiver, kunstsamling, genstande, huse og haver med kulturplanter og landracedyr i både magasiner, udstillinger og i et økologisk frilandsmuseum – midt i Helsingborg.

Om Artist in Residence-Programmet

Opholdet omfatter to pladser i seks uger fra 16. august til 27. september. Der dækkes rejseudgifter, kunstnerhonorarer, arbejdsplads på Fredriksdals frilandsmuseum, produktionsstøtte samt kost og logi på Sundsgårdens hotel. Begge artists-in-residence tilbydes en fysisk arbejdsplads i de historiske miljøer på Fredriksdals frilandsmuseum.

Ansøgninger vurderes ud fra ansøgerens kunstneriske kvalitet, nationale og internationale aktiviteter samt ansøgningens indhold. I ansøgningen skal der fremgå en idé om, hvad kunstneren ønsker at opnå med sit ophold.

Under opholdet tilbydes kunstnerne følgende:

  • Indkvartering på Sundsgårdens hotel og konference
  • Morgenmad, frokost mandag-fredag ​​og aftensmad
  • Lokaler at arbejde i på Fredriksdals frilandsmuseum
  • Opholdsstipendium på SEK 75.000
  • Produktionsstøtte på SEK 20.000
  • Rejseudgifter til Helsingborg og busbillet

Som del af opholdet indgår et vist krav om formidling. Dette kan f.eks. være en workshop, et foredrag eller en lille udstilling.

Mål og tema 2023

Helsingborg og Nordvestskåne har i mange år været et stærkt kulturområde og et vigtigt sted for kulturarbejdere og kunstnere. Siden 2022 tilbyder kulturforvaltningen et Artist in Residence-program, i år med Helsingborgs museum som arrangør. Inden for residencyen tilbydes professionelle kunstnere, inden for alle kunstarter, muligheder for at udforske et emne og sted, mens de udvider deres netværk.
I år er der fokus på to nuværende lokationer, Östra Ramlösa og Fredriksdals udendørs museum. Kunstnerne vil i residensperioden modtage dybdegående information om stederne og aktiviteterne samt mulighed for at foretage feltstudier og samarbejde med byens forskellige forvaltninger og professioner (byplanlæggere, miljøstrateger, landskabsarkitekter, biologer, have). historikere, kulturhistorikere, udviklere af offentlig kunst).

Læs mere om områderne det østlige Ramlösa og Fredriksdal museer og haver her.

Kan ansøges mellem 1. marts og 31. marts 2023. Ansøgning sendes på hjemmesiden.

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.