OPEN CALL: Det nye udstillingssted @læderstræde

26.01.22 | Opslagstavle

København bliver en udstillingsscene til samtidskunst rigere, når det tidligere antikvariat i Læderstræde 15, forvandles til et udstillingssted for kunstnere og kuratorer. Kunstforeningen GL STRAND står bag det nye tilbud, som via et open call giver skiftende kunstnere/kuratorer mulighed for at tegne stedets profil i en 1-årig periode.

”Vores ambition er at tilbyde et attraktivt rum for kunstnerisk skabelse og kuratering, hvor kunstnere/kuratorer kan have fokus på at udvikle og gennemføre udstillinger og relaterede projekter. Stedet skal gennem kunstnerne/kuratorernes program antage en skiftende identitet, og vi har en klar forhåbning om, at stedet vil bidrage positivt til byens kunstscene”, siger chefkurator Anne Kielgasti en pressemeddelelse fra Gl. Strand.

Foto: Mads Skaarsten.

Den kunstneriske linje for udstillingsstedet, der får navnet @læderstræde, vil operere selvstændigt og uafhængigt af GL STRAND. Med egen indgang fra Læderstræde vil det nye udstillingsrum sikre den yngre samtidskunst og vækstlaget en synlig plads i gadebilledet på en af byens bedste adresser og på egne præmisser. @læderstræde vil også kunne drage fordel af gårdhaven, som udstillingsstedet deler med kunsthallen, der strækker sig fra Gammel Strand til Læderstræde.

”De tomme lokaler i Læderstræde, som tidligere var udlejet, er nu sat i stand og udgør en oplagt mulighed for os til at fortsætte engagementet i den unge kunstscene. Det er et engagement, der ligger i GL STRANDs fundats og som vi på forskellig vis har arbejdet med i alle årene”, siger direktør Helle Behrndt.

Om det nye udstillingssted siger billedkunstner og bestyrelsesmedlem i GL STRAND, Kristoffer Ørum:

”Jeg håber, at @læderstræde bliver en platform for eksperimenter og nytænkning, når det kommer til både udstillingsformater og indhold. Et sted der kan fungere som et bindeled mellem de kunstneriske vækstlag, der søger en større offentlighed, og de etablerede institutioners store publikum.

Open call
Kunstnere/kuratorer kan ansøge om @læderstræde gennem et opslået open call. Ansøgningsfristen er 1. april 2022, og ansøgningen skal indeholde et overordnet koncept for årets program med overskrifter for årets udstillinger samt CV for den ansvarlige ansøger.

GL STRAND stiller vederlagsfrit udstillingsrum og forbrug til rådighed for de udvalgte kunstnere/kuratorer, desuden udbetales et honorar.

Stedet overtages fra 15. august med forventet start af program 1. september 2022.

Juryen består af de til enhver tid siddende billedkunstnere i Den Erhvervsdrivende Fond GL STRANDs bestyrelse samt kunsthallens kuratorteam.

Læs mere om @læderstræde på https://glstrand.dk/gl-strand/laederstraede/