Expired: OPEN CALL: Et kunst- og arkitekturprojekt i Passagen, Aarhus

03.05.21 | Opslagstavle

Arkitektskolen Aarhus, Det Jyske Kunstakademi og Aarhus Kommune inviterer kommende og nyuddannede arkitekter og kunstnere fra Arkitektskolen Aarhus og Det Jyske Kunstakademi til at deltage i skitsekonkurrencen “Et kunst- og arkitekturprojekt i Passagen”.

I sommeren 2021 flytter Arkitektskolen Aarhus til godsbanearealerne og bliver en del af den nye bydel Aarhus K. Placeringen er helt enestående midt i det kreative produktionsmiljø omkring Godsbanen, hvor konturerne af en helt ny bydel tegnes i disse år.

Med en gavmild donation fra Henny og Johan Richters Fond giver vi kommende og nyuddannede arkitekter og kunstnere en mulighed for at sætte et aftryk i den nye bydel. Et aftryk, som løfter den kunstneriske kvalitet i et af bydelens nye byrum og i arkitektskolens nære udearealer.

Vi inviterer kommende nyuddannede arkitekter og kunstnere fra Arkitektskolen Aarhus og Det Jyske Kunstakademi til at deltage i en skitsekonkurrence, som løber fra 10. juni – 1. oktober 2021. Tre tværfaglige teams bliver på baggrund af en motiveret ansøgning udvalgt til at deltage i den endelige skitsekonkurrence. Hvert team skal udarbejde et svar på, hvordan kunst og arkitektur kan integreres, og hvordan Passagen, som byrumsprojektet kaldes, kan blive til et interessant byrum med høj kunstnerisk kvalitet.

I skitsekonkurrencen får de tre teams gennem hele skitsefasen sparring fra to erfarne mentorer – kunstner Ann Lislegaard og landskabsarkitekt Torben Schønherr.

Ved at arbejde i kunstneriske, tværfaglige teams tror vi på, at begge fagligheder kan inspireres af de forskellige kunstneriske arbejdsprocesser, som vi hver er oplært med – og på den måde opnå nye kunstneriske flyvehøjder.

Få mulighed for at mødes og skabe tværfalige teams

For at give mulighed for at danne netværk og relationer har vi inviteret Willmark ved Jane Willumsgaard og Marie Markman til at forestå en række netværksmøder for alle interesserede. På netværksmøderne inviteres I til at møde hinanden, til at opleve konkurrenceområdet via Willmarks ’Passagevandringer’, samt få inspiration via ’arkitektur- og kunstdialoger’ mellem aktører fra forskellige kunstneriske discipliner – blandt andet mentorerne.

Første netværksmøde er torsdag d. 6. maj 2021, kl. 15.00. Du finder mere information om netværkarrangementerne i program for netværksmøder, og du tilmelder dig ved at sende en mail til Marlene Lauridsen på ml@aarch.dk med følgende informationer:

  • Navn
  • Profession
  • Mail
  • Tlf.
  • Dato(er) man vil deltage

I starten af juni bliver de tre tværfaglige teams udvalgt til at deltage i den egentlige skitsekonkurrence. Det vindende team skal opføre værket, som skal stå færdigt i sensommeren 2022 ved den nye arkitektskole.

Økonomisk ramme

Den samlede økonomiske ramme for kunst- og arkitekturprojektet er i alt kr. 1.080.000,- ekskl. moms.

I denne ramme er følgende indeholdt:

  • Projekteringshonorar til det vindende team – 200.000 kr. ex moms.
  • Rådgivningsudgifter til eventuelle øvrige rådgivere (fx ingeniør) – 80.000 kr. ex moms.
  • Anlægsudgifter – 800.000 kr. ex moms.

Hvem kan deltage

Arkitekter fra Arkitektskolen Aarhus og kunsterne fra Det Jyske Kunstakademi som er dimitteret i årgangene 2018, 2019, 2020 samt dimitterer i 2021 kan deltage i konkurrencen.

Det er et krav, at man skal deltage som et tvær­fagligt team bestående af repræsentanter fra begge uddannelser.

Hvordan deltager man i konkurrencen?

For at komme i betragtning til at deltage i kon­kurrencen skal I danne et tværfagligt team. Hvert team skal indsende en motiveret ansøgning senest 1. juni 2021 kl. 12.00.

Mere information

Hvis du er interesseret i at deltage i konkurrencen, kan du læse mere om betingelserne for at blive udvalgt til at være en af de tre deltagende teams i callet:

CALL (DK)
CALL (UK)

Du kan også læse mere om, hvad den kommende konkurrence vil fokusere på i konkurrenceprogrammet:

Konkurrenceprogram (DK)
Competition programme (UK)

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.