Open Call: Fælles om Haven, FællesRum residency på Rønnebæksholm

25.01.23 | Opslagstavle

SixtyEight Art Institute samarbejder med Rønnebæksholm om et Open Call i 2023 til to forskellige residency-perioder med fokus på Rønnebæksholms Have som tematisk og fysisk ramme og omdrejningspunkt. Det forventes på den måde, at de valgte kunstnere og forfattere vil kunne bidrage til og deltage i arbejdet med Have på Rønnebæksholm. Vi ser gerne, at to fagligheder; en billedkunstner og en skribent, går i dialog med hinandens praksis og der opfordres derfor til, at man enten søger i par med en fælles ansøgning eller at man i ansøgningen tydeliggør, hvilken ekstern samarbejdspartner, man gerne vil bringe i spil.

Forårsperiode: 1. maj – 30. juni 2023Efterårsperiode: 1. september – 29. oktober 2023

Praktisk og honorar

Haven vil være omdrejningspunkt som et mulighedsrum og ressource under de to residency ophold. I den tilhørende lejlighed i Rønnebæksholms Hovedbygning er der tre soverum og en ellers almindeligt udstyret lejlighed med fælles toilet, bad og køkken samt opholdsstue og studieværelse. Der tilbydes et honorar på 25.000 kr. per person. Der dækkes i nogen grad rejse- (t/r) og materialeudgifter, der også kan understøtte offentlige events i Haven. Under residenciet er man selv ansvarlig for mad, hvor Havens afgrøder med fordel kan bruges til madlavning.

Der samarbejdes med SixtyEight Art Institute om FællesRum og efterfølgende en publikation med SixtyEights forlag RSS Press i digitalt format med mulighed for en opfølgende trykt udgave. Intentionen med partnerskabet er at give rum til skribenter og kunstnere, som på innovativ vis kan skabe visuelt og tekstbaseret indhold, kritisk formidling og reflektion mm., samtidig med, at indholdet forholder sig til sin omverden og understøtter og udvikler den enkeltes skrivepraksis.

Send din ansøgning

Deadline for indsendelse af ansøgning er mandag den 20. februar kl. 12.00 til kurator Vibeke Kelding Hansen vibkha@naestved.dk. For spørgsmål angående ansøgningen kan man henvende sig til Rønnebæksholms leder, Lotte Juul Petersen, ljupet@naestved.dk.

I ansøgningen skal fremgå:– en kort beskrivelse eller CV om dig/jer (max 1 side pr person)– en motiveret tekst for deltagelse i residenciet og hvilken periode du/I er interesseret i (max 1 side)– dokumentation af tidligere værker og projekter (billede-, tekst-, lyd- eller videodokumentation)– ansøgningen må også indtales eller optages som video (max 5 min).– al materiale skal kunne vedhæftes en mail eller sendes via wetransfer i tilgængelige filtyper som JPEG, PDF, word eller links til vimeo/youtube– ansøgningen må godt være på engelsk.

Hvem kan søge?

Bosiddende kunstnere og skribenter i Danmark. Der kan søges samlet eller tydeliggjort i ansøgningen med en ekstern samarbejdspartner.

Jury

Juryen består af det kunstfaglige team fra henholdsvis Rønnebæksholm; leder Lotte Juul Petersen, kurator Vibeke Kelding Hansen og haveansvarlig medarbejder Sara Gade og fra SixtyEight Art Institute; leder Christopher Sand-Iversen og kurator Rebekka Elisabeth Anker-Møller.

Læs mere på hjemmesiden her

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.