Open call for unge kunstnere i vækstlaget

23.11.21 | Opslagstavle

Forestillingen om det “normale” hviler på et ideal om en verden i status quo. Normalen er dét der fx kommer tilbage efter sociale opgør, økonomiske krak, miljøkatastrofer eller pandemier. Men det normale er også dét vi sætter over styr for at skabe forandringer og nye muligheder. Særligt i tiden under corona nedlukningen ulmede en håbefuldhed om en anden verden, og en ny normal.

I dette open call inviterer vi unge kunstnere i vækstlaget (18-30 år) til fortolke på temaet Ny Normal og bidrage til en video-udstilling i det offentlige rum. Udstillingen skabes i samarbejde mellem Sydhavn Teaters udviklingsplatform ST:ART og Udstillingsstedet Sydhavn Station, og vil blive vist i januar 2022 i Sydhavn og Bavnehøj. For at ansøge til callet skal du læse nedenstående kriterier og sende din video før deadlinen d. 10 december.

Callet henvender sig til det kunstneriske vækstlag indenfor alle kunstneriske genrer. Vi opfordrer alle indenfor aldersgruppen 18-30 år til at søge, uanset etnicitet, nationalitet, køn, seksualitet. Så længe du har en god idé til et videoværk og har lyst til at bidrage til udstillingen. Dette call er ikke henvendt til professionelle/etablerede kunstnere men til unge kunstnere i vækstlaget som ønsker at prøve kræfter med videokunst, bliver vist på en offentlig udstilling og styrke deres netværk.

KRITERIER FOR AT ANSØGE

  • Ansøgere skal være mellem 18 – 30 år
  • Dit indsendte værk skal være nyt og have en varighed på 24:50 sek (eller blot 24:00 sek.).
  • Dit indsendte værk skal i filformat: H264 (dvs. mp4 eller mov.)
  • Hvis dit værk udvælges bliver det vist på en 16:9 formats skærm (enten vertikalt eller horisontalt), uden lyd og i loop (hvis du har tale med er det en god ide at lave undertekster).
  • Udvalgte værker vises på forskellige offentlige lokations i Sydhavn og Bavnehøj over tre uger i januar 2022.

SÅDAN ANSØGER DU

  • Send din video, 2-3 linjers beskrivende tekst (dansk/engelsk) og en titel.
  • Send via WeTransfer.dk til: start@sydhavnteater.dk senest FREDAG D. 10 DECEMBER, KL 23:59. 
    Hvis du har spørgsmål til callet kan du skrive en mail på start@sydhavnteater.dk

Udstillingsstedet Sydhavn Station er et kunstnerdrevet udstillingssted, der præsenterer samtidskunst på den travle stationshal i Københavns Sydhavn. Ernst Kapers vej 1, 2450, Kbh. Sydhavn http://sydhavnstation.info/

ST:ART er en udviklingsplatform for vækstlaget under Sydhavn Teater. Her bakker vi op om unge, spirende kunstnere, der har lyst til at tage teatret ud af den sorte boks, kunsten ud af museet eller dansen ned fra scenen, for i stedet at sætte eksperimenter fri i Sydhavnens byrum. Wagnersvej 13, 1., 2450 Kbh. Sydhavn. www.sydhavnteater.dk/start