Expired: Open Call til Danmarks ældste biennale for samtidskunst

10.03.21 | Opslagstavle

Socle du Monde 2021

CaUdstillingen “Danish Open” er en sektion af biennalens i alt 8 venues, og finder sted på Herning Højskole og Deep Forest Artland. 

HEART inviterer alle til at indsende forslag til udstillingen – hvad end det er maleri, skulptur, installation, teater/performance, musik, broderi eller noget helt andet. Det er både muligt at indsende eksisterende værker og skitser til nye værker som forslag til udstillingen.

Fællesskab og kunstneriske møder står som en central del af biennalens koncept og med udstillingen på Herning Højskole og Deep Forest Artland vil vi med undertitlen “Danish Open” skabe et helt nyt rum for kunstnerisk nysgerrighed og samskabelse. Her inviteres alle til at deltage uanset om det er første gang du bruger kunsten som udtryk eller du arbejder professionelt.

  • På Herning Højskole kan indsendes forslag om projekter der vises indendørs i bygningens stueplan bl.a. i foredragssalen og den unikke sekantede teatersal. Du kan læse mere om Herning Højskole her: https://hhherning.dk/kontakt-herning-hoejskole/
  • I Deep Forest Artland kan indsendes forslag om værker der udstilles udendørs på udvalgte områder på udstillingsstedet arealer. Du kan læse mere om Deep Forest Artland her: https://www.deepforestartland.dk/

Kunsten og kulturens betydning har fået en ny klang i denne turbulente tid. Vi er blevet mindet om vigtigheden af at kunne udtrykke os og samles om kunsten, noget HEART håber at kunne fremme hos både deltagere og publikum med denne udstilling.
Forslag skal sendes senest den 28. marts
FAQ:
Et forslag skal som minimum indeholde:

en beskrivelse af værket/erne eller din ide på max 1200 anslag og din e-mailadresse.
Vedlæg gerne billede-, skitse- eller andet relevant bilagsmateriale (max 3 sider).
Materialet skal sendes som en samlet pdf-fil til ansoening@heartmus.dk

Hvis du indsender et forslag om et nyt værk behøver beskrivelsen kun at være på idéplan vedlagt f.eks. referencebilleder af tidligere værker.

Udstillingsperioden er 5. juni – 31. oktober 2021. 

Opsætning:
HEART står for opsætning af værkerne, som vil ske i løbet af maj måned, så de står klar til Socle du Monde biennalens åbning den 5. juni 2021. Deltagerne står selv for transport til og fra udstillingen.

Der vil i begrænset omfang kunne ydes produktionsstøtte til nye værker.
Om Socle du Monde Biennalen: 

Socle du Monde Biennalen er en hyldest til den epokegørende italienske kunstner og provokatør Piero Manzoni (1933-63), hvis skelsættende værk Socle du Monde (Jordens Sokkel) fra 1961 har givet navn til biennalen.

Socle du Monde Biennalen 2021 med titlen: Welcome Back My Friends to the Show that Never Ends bliver vist på 8 forskellige lokationer, som udover HEART tæller Herning Højskole, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Tekstilmuseet, Deep Forest Artland, Skt. Johhanes Kirken, parkerne i Birk og i byrummet i Herning City. De 8 lokationer i Welcome back my friends to the show that never ends forbinder museet med byen, fortid med nutid og fremtid, og lokale med internationale kunstnere fra forskellige generationer.

Welcome back my friends to the show that never ends skaber en form og en oplevelse, hvor virkeligt liv og kunstnerisk liv smelter sammen, hvor geografiske og kunstneriske grænser opløses, og hvor gamle og nye venner mødes.

 

For yderligere information skriv til:
Museumsinspektør Katrine From kf@heartmus.dk

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.