OPEN CALL: Kunstnernes Efterårsudstilling 2023

18.09.23 | Opslagstavle

KE23’S OPEN CALL ER I GANG!

Siden 1900 har Kunstnernes Efterårsudstilling været en åben, censureret udstilling, hvor alle kunstnere har mulighed for at ansøge. Årets jury tager samtlige indsendte værker i betragtning og deres vurdering sker udelukkende på baggrund af værkets potentiale. Det helt særlige ved KE’s ansøgningsproces er, at kunstnernes navne, køn, etnicitet eller baggrund ikke er tilgængelige for censorerne, hvilket sikrer en fair og demokratisk udvælgelse.

For første gang siden grundlæggelsen i år 1900 vil Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) i år betale et honorar til de udstillende kunstnere for deres bidrag. KE er den første af de censurerede udstillinger, der tager dette vigtige skridt i retningen af bedre arbejdsforhold for kunstnerne.

Open call

Alle kunstnere og kunstnergrupper kan ansøge om at deltage på Kunstnernes Efterårsudstilling og alle værktyper er velkomne. En ansøgning kan rumme op til seks værker, som vil blive vurderet individuelt af en jury bestående af fem professionelle billedkunstnere. De værker som bliver udvalgt bliver udstillet på Den Frie Udstillingsbygning, som en del af KE23.

Nyt gebyr og udstillingshonorar

Sidste år indførte KE for første gang i KE’s historie et udstillingshonorar på 2.000 kr. som alle kunstnerne modtog – og sådan bliver det selvfølgelig også for de kunstnere, der udstiller på KE23! Nu har KE taget endnu et skridt for at gøre KE tilgængelig for flere ved at sænke ansøgningsgebyret fra 575 kr. til 323 kr. Med den nye reduktion (på knap 45%) håber vi at modtage ansøgninger fra et endnu bredere felt af talentfulde kunstnere.

Årets censorpanel

KE er stolte over at kunne præsentere årets censorpanel, som består af fem etablerede billedkunstnere. Tilsammen repræsenterer juryen et bredt spektrum af den danske kunstscene, og de er valgt på baggrund af deres skarpe blikke og enorme erfaring og viden.

Årets censorpanel består af:

  • Billedkunstner Maja Malou Lyse
  • Billedkunstner Ida Sønder Thorhauge
  • Billedkunstner Ida Kvetny
  • Billedkunstner Katrine Dirckinck-Holmfeld
  • Billedkunstner og underviser Susan Hinnum

Ansøgningsperiode til KE23: 18.-29. septemberAnsøg her og læs mere her

KE22. Foto: I DO ART Agency.