Open Call: nyuddannede AiR i Kyrkerud

15.03.23 | Opslagstavle

Open Call Kyrkeruds Folkhögskola – kunstskole i Värmland giver mulighed for, at du, der er kunstner, kan arbejde og bo på skolen i tre måneder.

Om Kyrkeruds Folkhögskola

Kyrkerud ligger smukt ved søen Västra Silen i udkanten af ​​det lille samfund Årjäng. Her bor du i nærheden af ​​de värmlandske skove og ved den nordlige udmunding af det omfattende søsystem, der danner Dalslands kanal. På trods af den mærkbare tilstedeværelse af vildmark er både Oslo og Karlstad inden for kort afstand.

Kyrkeruds Folkhögskola er en af ​​fem Folkhögskola, der er en del af Region Värmlands organisation. På Kyrkerud har der været drevet undervisning i godt 100 år, hvoraf de sidste 50 år har haft fokus på kunst og kreativitet. Skolen har også en afdeling i Säffle, men opholdet afholdes på skolen i Årjäng.

Under dit ophold får du en unik mulighed for at udvikle dit kunstnerskab i et roligt miljø samtidig med, at du får et indblik i en pædagogisk aktivitet, hvor du kan tage ved lære til en fremtidig rolle som måske lærer eller projektleder for kunstneriske aktiviteter. Du får dit eget atelier og adgang til vores rummelige lokaler og veludstyrede værksteder.

Det tilbyder Kyrkerud

 • Gebyr: pr. måned er SEK 20.000 (på F-skat). Honoraret inkluderer deltagelse i arrangementer/samtaler og udstillinger efter aftalt samt to gæstelæreruger på Kyrkerud (timerne dannes i samråd med skolens lærerstab)
 • Overnatning: Kunstnerne får deres egen bolig i et lille separat hus på skolens område. Huset har en skøn søudsigt tæt på naturen og ligger ca 3 km fra Årjängs centrum. Det samlede boligareal i boligen er på ca 60 m2. Dette omfatter soveværelse, studie/studie, køkken, toilet med bruser og vaskerum.
 • Mad: I hverdagene er morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet i skolens spisesal.
 • Atelier: Der er studie/arbejdsværelse i boligen på ca 10 m2. Her er også opbevaringspladser.
 • Værksteder: Der er veludstyrede værksteder, primært egnet til grafik, keramik, skulptur, maleri og tekstil. Her er også et glasværksted til slumping, fusing og støbning. Skolen har også et lille træværksted, samt gode muligheder for arbejde med fotografi. Der er også mulighed for grundkurser i værksteder og materialer, hvis det ønskes.
 • Rejser: Rejseudgifter til og fra Årjäng, samt øvrige rejser indenfor Värmland og deltagelse i skolens studierejser; maksimalt 5.000 SEK.
 • Materialer: Produktionsomkostninger og materialer; maksimalt 20.000 SEK.

Omfang og dokumentation

Tidsfrist: 3 måneder med start den 18. september 2023.

Dokumentation og rapportering: Vi ønsker løbende dokumentation og synlighed gennem fx fotos, digitale medier, åbne foredrag og workshops for offentligheden. Vi opfordrer også til samarbejde med lokale kunstnere og kunsthåndværkere.

Residence’et præsenteres i en udstilling på Passagen galleriet i kommunens bibliotek i slutningen af ​​opholdsperioden. Skolen håber også på et permanent aftryk i Kyrkeruds skulpturpark.

Kyrkeruds forventninger

Vi forventer, at du deler, så vores kursister og offentligheden får et indblik i dit kunstnerskab. Det kan ske i form af foredrag, udstillinger, workshops, projekter eller studiesamtaler i samarbejde med kursister, pædagoger og medarbejdere, men også sammen med lokale kunstnere og kunsthåndværkere. Vi ønsker, at du får en værdifuld rolle for vores kursister, så de kan se og lære om dit kunstnerskab tæt på.

I samarbejde med Årjäng kommune drives Kulturskolen Bild och form på Kyrkerud en eftermiddag om ugen. Vi ønsker også, at Kulturskolan tager del i dit arbejde. I dialog udforsker og finder vi ud af, hvad der passer bedst til dig og os.

Ansøgning

Tilbuddet gælder for nyuddannede kunstnere: Du skal have en kunstnerisk kunstuniversitetsuddannelse; bachelor- eller kandidatuddannelse, som du tog engang mellem 2017 – 2023. Vi modtager kun ansøgninger fra dig, der bor i Norden.

Ansøgningsfrist: 31. marts 2023
Svar sendes senest: 5. maj 2023

Vi ønsker, at din ansøgning består af:

 • CV
 • En tekst om dit kunstnerskab og hvordan du gerne vil bruge opholdstiden på Kyrkerud. Vi tilbyder tid, sted, lokaler og undervisningsmuligheder – det vi forventer af dig er en idé om, hvad du vil fylde tiden med. Skriv maks. en A4 om dit ophold og maks. en A4 om dit kunstnerskab.
 • Et udkast på cirka en halv A4 om, hvilke kurser du kan forestille dig at tage i løbet af dine to undervisningsuger.
 • 5-10 billeder af repræsentative værker i en vedhæftet PDF-fil. Alternativt, eller som en tilføjelse, link til hjemmeside.

Ansøgningen sendes til: kaira@regionvarmland.se

Udvælgelse og optagelse

Meddelelse om accept eller afslag sker via e-mail. Afslag er ikke berettiget. Udvælgelsen foretages af en arbejdsgruppe bestående af Kyrkeruds assisterende rektor for kunstkurser, skolens kulturkoordinator og to kunstpædagoger.

Du, der optages, skal senest den 12. maj sige ja/nej til pladsen, hvorefter der vil blive udarbejdet en aftale.

Spørgsmål

Ved spørgsmål kan du kontakte kaira@regionvarmland.se

Er du nysgeerrig, kan du læse et interview med artists-in-residence fra 2022 her.

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.