OPEN CALL: O – Overgaden

13.01.22 | Opslagstavle

O – Overgaden inviterer nu kunstnere til at søge til forårs- og sommerprogrammet 2023 med ansøgningsfrist 1. marts 2022

 

Hvert år præsenterer O – Overgaden omkring otte soloudstillinger baseret på kunsthallens traditionsrige Open Call. Nu kan danske og internationale kunstnere søge om at udstille til forårs- og sommerprogrammet 2023 med ansøgningsfrist 1. marts 2022.

Som et nyt tiltag inviteres ansøgere til at indsende materiale baseret på deres kunstneriske praksis som helhed og ikke, som tidligere, med et specifikt udstillingsprojekt. O – Overgaden opfordrer ansøgere til at beskrive deres praksis, arbejde og metode, som den har udviklet sig over de seneste år, og med tanker om, hvor den er på vej hen.

O – Overgaden ønsker i endnu højere grad at kunne støtte den kunstneriske arbejdsproces. I stedet for at bede kunstnere indsende ”færdige” udstillingsprojekter specifikt tilpasset institutionen, ønsker O – Overgaden derfor at arbejde med, hvordan institutionen kan forme sig efter den kunstneriske proces og de mange forandringer, uventede ideer og konceptuelle forskydninger, der kan opstå på vejen. Således lægges der op til at, udviklingen af udstillingsprojektet skabes i tæt samarbejde mellem kunstneren og O – Overgadens kuratoriske og tekniske team.

For at sikre ressourcer til den enkelte udstilling og udstillende er O – Overgadens Open Call p.t. centreret omkring soloudstillinger, hvad enten dette er fra en kunstner, en kunstnerduo eller kunstnergruppe.

O – Overgaden Institut for Samtidskunst har siden 1986 vist nyproducerede soloudstillinger fra sine to etager i det tidligere trykkeri ved kanalen i det historiske, smukke Christianshavn.

Med sin gratis entre og lange Open Call tradition arbejder kunsthallen demokratisk og åbent med det kunstneriske vækstlag, og O – Overgaden har ofte været den første institution til at vise morgendagens internationale stjerners første store soloudstilling.

 

ANSØGNINGEN

  • ­Deadline for ansøgningen er 1. marts, 2022
  • Ansøgningen bedes indsendt som en samlet PDF-fil på max. 5 MB.
  • Ansøgningen sendes digitalt til: opencall@overgaden.org

Find hele dette Open Call med ansøgningsdetaljer på kunsthallens hjemmeside HER.

 

PROCESS OG PROGRAM

Med O – Overgadens Open Call fokuseres der på kunstneriske praksisser med eksperimentelle, nyskabende og egne stemmer samt produktioner, som er kritiske og relevante i sin samtid. O – Overgaden lægger vægt på at støtte og fremme nye og hidtil ubeskrevne positioner af et kunstnerskab, hvilket ofte sammenfalder med, at kunstneren befinder sig tidligt i deres professionelle udvikling. Dette er dog ikke et krav.

O – Overgadens leder og kurator er ansvarlige for behandlingen af ansøgningerne.

O – Overgaden præsenterer et mangfoldigt program, som spænder bredt over forskellige spørgsmål, stemmer og medier. Det er kunsthallens klare hensigt at bidrage aktivt til ligebehandling og antidiskrimination – både med hensyn til køn, etnicitet, seksualitet, religion, krop, social baggrund og regional eller international tilknytning.

For yderligere information, interviews og pressefotos kontakt presseansvarlig Line Brædder: mail: lb@overgaden.org eller tlf: 27 82 39 29