Open Call – Residency på Slagteriet

25.01.23 | Opslagstavle

Skal du have et 14 dages arbejdsophold på Slagteriet? Så læs med her.

Residency-periode: 13. marts – 26. marts 2023
Ansøgningsfrist: 31. januar 2023 klokken 23.00

Til vores Artist in Residency (AIR)-forløb søger vi en professionel kunstner, der arbejder inden for en eller flere håndværksdiscipliner – uanset om din praksis er socialt- eller traditionelt værkorienteret. I løbet af dit forløb skal du facilitere en åben workshop i vores værksteder med fokus på din praksis. I løbet af dit AIR-forløb har du ligeledes mulighed for at udvikle og fordybe dig i din praksis, samt benytte vores værkstedsfaciliteter.

Vi stiller værksted, introduktion til værkstederne, assistance til mindre opgaver og kunstfaglig sparring ved vores huskunstner til rådighed. Derudover dækker vi logi, samt yder et mindre økonomisk tilskud samt honorar for workshoppen. I løbet af din periode får du ligeledes en gratis rundvisning på Holstebro Kunstmuseum. Desuden inviteres du til at deltage i Slagteriets aktiviteter i perioden. Ønsker du, ud over din workshop blot ro til fordybelse, er dette selvfølgelig også en mulighed.

Slagteriet er et produktionshus for kulturelt og kreativt entreprenørskab med base i de tidligere slagteribygninger midt i Holstebro. I dag er Slagteriet hjemsted for en række faste aktører indenfor gadeidræt, ungemiljøer, kreative erhverv og iværksættere. Slagteriet er derfor fortsat et sted for produktion.

Faciliteter i vores tre opvarmede værksteder:

Slagteriets værksteder består af 3 kuber på hver 25 kvadratmeter til træ, metal og atelier. Værkstederne ligger sammen med et tilstødende projektområde samt område med større maskiner, køkken og toilet på samme plan. Træ- og metalværkstederne deles med de øvrige aktører på Slagteriet.

  • Træværksted: Høvlebænke, basishåndværktøj / elværktøj, drejebænk, båndsav, tykkelseshøvl, bordrundsav, slibemaskiner og kap-gearingssav.
  • Metalværksted: Tik-svejser, båndsav, slibemaskine, mindre valse til rørbuk, søjleboremaskine, vinkelsliber og alment håndværktøj.
  • Atelier: fleksibelt rum med arbejdsborde, lysbord, projektor og tavle.

Residenten modtager et stipendium på 5.500 kr. til rejse, forplejning og materialer. Der gives ligeledes et honorar på 3000 kr. for afviklingen af en mindre workshop eller talk og demonstration som involverer de deltagende gæster.

Ansøgning

Send en kort, motiveret ansøgning, inklusiv dit forslag til en workshop, på max en A4-side i PDF. Vedlæg tilhørende CV og billedmateriale på max 5 A4-sider i PDF eller link til hjemmeside. Ansøgningen sendes til mail@slagteriet.dk senest tirsdag den 31. januar kl. 23.00. Ansøgere modtager svar senest den 7. februar.

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.