Expired: Open Call – Villa Kultur

24.05.21 | Opslagstavle

Har du et kulturevent eller en idé til et kunstarrangement, men mangler den helt rigtige udstillingsplatform? Så læs med her!

Villa Kultur tror på fremtidens kunst- og kulturskabere og på, at vi skal lede og udfordre rammerne for vores discipliner. Vi arbejder derfor på at styrke samtidskunsten og kulturlivets rammer for succesfulde kunst- og kulturkarrierer og for virkeliggørelsen af de helt unikke, eksperimenterende og nyskabende idéer på tværs af traditionelle skel.

For tredje år i træk, inviterer vi kunstnere og kulturskabere til at søge til vores efterårs- og vinterprogram 2021-22, der udover at modtage økonomisk støtte, gratis vil kunne bruge Villa Kulturs unikke rammer som udstillingsplatform. Projektet skal rette sig særligt mod samtidskunst og kultur, og skal kombinere flere forskellige discipliner i opsætning og tilgang. Ansøgere skal kunne argumentere for behovet for afholdelse i Villa Kulturs rammer fremfor andre udstillingsrum og museer. Legatmodtagerne bliver udvalgt af et panel sammensat af professionelle i kunst- og kulturbranchen.

Legaterne indgår i programmet Fremtidens Kunst og Kulturskabere, som også udgøres af talks og workshops målrettet unge kulturiværksættere og nye talenter. Programmet er udviklet af Villa Kultur i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og er generøst støttet af Det Obelske Familiefond. Fondens direktør, John Amund Tønnes siger om programmet:

“Vi tror på, at de rammer for videndeling og de faciliteter, som Villa Kultur stiller til rådighed for talentfulde kunstnere, har væsentlig betydning for kunstnernes mulighed for ikke blot at skabe kunst men også for at skabe et levebrød, som er en af de afgørende forudsætninger for, at kunstnere kan forfølge deres visioner og for den fortsatte udvikling af kunsten.”

OPEN CALL

Frist: 17.06.2021 kl. 23:00

Find ansøgningskemaet her………

Kontakt Villa Kulturs Creative Director, Anna Karólína Gestsdóttir på anna@villakultur.dk for spørgsmål og/eller uddybelse.

Projektstøtten

  • Økonomisk tilskud op til 10.000 DKK per projekt.

  • Unikke rammer i vores herskabsvilla fra 1880 på Østerbro i København, med stuk, balsal og orangeri.

  • Hjælp til afvikling og sparring på projektet.

Hvornår: Projektet skal afvikles inden 1. maj 2022

Varighed: som udgangspunkt lørdag-søndag, men med mulighed for at udstillingselementer kan indgå i villaen i længere tid.

Lokaler: Du vælger selv mellem vores orangeri, stuerne, balsal & vinkælder og/eller vores udendørsareal.

OBS! Vær opmærksomme på, at lokalerne kan have anden indretning til den tid.

Om Villa Kultur.

Villa Kultur er en non-profit medlemsforening stiftet i 2017 og placeret i en gammel herskabsvilla på Krausesvej i København. Villaen fungerer både som arbejdsfællesskab for kulturprofessionelle, venue for talenter og kreative erhverv og som talerør for foreningens medlemmer og målgruppe.

Vores mission er at få flere til at skabe økonomisk bæredygtige virksomheder, der bidrager kulturelt til vores samfund. Derfor tilbyder vi unikke rammer, passionerede fællesskaber og professionel udvikling for selvstændige med ambitiøse kulturelle bundlinjer. Alt sammen for at leve i en verden, hvor kultur kan betale sig – også for dem, der skal leve af det.

www.villakultur.dk

close

Nyt fra BKF direkte i din indbakke

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund. Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.