Expired: OPEN CALL VORES STED – pulje til stedspecifikke værker i Lejre kommune

23.06.21 | Opslagstavle

Kære kunstner

Til Lejre Billedkunstråds støtten op om Vores Sted inviterer vi hermed kunstnere til at komme med et bud på et stedspecifikt værk, som har en tæt forbindelse til en af vores landsbyer i Lejre kommune. Projektet udspringer af et ønske om at brede kunsten ud til alle vores landsbysamfund, og det er vores mål over en årrække at få skabt et kunstværk til de fleste af kommunens 49 landsbyer.

 

Hvad er det vi vil?

Vi ønsker at skabe lokale mødesteder i vores landsbyer – en lille plads, en bænk, en skulptur, et maleri eller noget helt andet – et Vores Sted kan være nøjagtigt, hvad du som kunstner med din særlige tilgang kan forestille dig at skabe på netop dette sted.

 

Hvem kan byde ind?

Alle kunstnere, uanset om du bor i eller udenfor Lejre.

 

Hvad tilbyder vi?

Vi har som udgangspunkt en pulje på omkring Kr. 100.000 for 2021. Vi ønsker dog gennem en årrække at fortsætte den kulturelle udvikling med Vores Sted i landsbyerne, og vil derfor arbejde på at skaffe flere midler i de kommende år.

 

Hvad forventer vi?

Hvis du vil deltage, skal du sende en ansøgning, som anviser et præcist sted i Lejre kommune, hvor værket skal opføres. Ansøgningen skal indeholde en detaljeret beskrivelse af værket med materialevalg, størrelse og udformning samt, ikke mindst, reference til det stedspecifikke i værket. Husk at det skal kunne fungere som mødested á la ”lad os mødes ved/på/under/foran…”

 

Hvordan byder du ind!

Du skal udfylde ansøgningsskemaet og sende det samt bilag til sekretær for Lejre Billedkunstråd Trine Lindhardt-Roux på mail: trli@lejre.dk.

Husk også at vedhæfte et kortfattet budget, en skitse over værket og dit CV.

 

Ansøgningsfrist er 01. september 2021.

 

Hvis dit værk ikke bliver udvalgt i første omgang, skal du være indstillet på, at værket vil kunne indgå i vores langsigtede planer.

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

Gode hilsner Lejre Billedkunstråd

 

Her kan du læse mere om Lejre Kommune Vores Sted

PS: Vi er naturligvis behjælpelige med evt. myndighedskorrespondancer og ansøgninger om tilladelser.