Expired: OPEN STUDIOS på Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design

25.03.19 | Opslagstavle


Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design byder indenfor til en serie af Open Studios blandt husets kunstnere og designere – kom med og få et blik ind i kunstens maskinrum. Mød nogle af Danmarks fremtrædende samtidskunstnere, som vil fortælle om deres kunstneriske proces og inspiration.

OPEN STUDIOS #3 er torsdag den 28. marts kl. 17.00.

Hver den sidste torsdag i måneden inviterer kunstnere og designere kunstinteresserede og  nysgerrige på besøg i deres personlige værksteder. Aftenen byder på tre kunstneroplæg, hvor der være rig mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på arbejdet som professionel kunstner. Efter besøg i værkstederne byder FABRIKKEN for Kunst og Design på et glas vin.

På programmet næste gang er FABRIKKENs kunstnere Signe Vad, Jette Ellgaard og Michael Mørk.
Billetter kan købes nu på Billetto, til 30 kr. (eksklusiv gebyr) – følg linket her: https://billetto.dk/e/open-studios-3-billetter-342332.

 

Open Studios er et tilbagevendende arrangement, hvor tre kunstnere eller designere fra FABRIKKEN inviterer indenfor. Programmet bliver offentliggjort løbende, men du kan allerede nu købe din billet til næste arrangement.

Open Studios #4 – Torsdag 25. april kl. 17.00

https://billetto.dk/e/open-studios-4-billetter-346262/

 

Open Studios #5 – Torsdag 23. maj kl. 17.00

https://billetto.dk/e/open-studios-5-billetter-346312/

 

Open Studios #6 – Fredag 24. maj kl. 15.30

https://billetto.dk/e/open-studios-6-billetter-347624/

 

Præsentation af kunstnerne – Open Studios torsdag den 28. Marts kl. 17.00

SIGNE VAD
Signe Vad (1967) er uddannet fra School of Photography at University of Gothenburg i 2009. Hendes kunstpraksis omfatter forskellige medier som fotografi, videokunst, installationer og webstream kunstprojekter. I sit arbejde udforsker og undersøger kunstneren filosofiske spørgsmål, som sætter fællesskabet og politiske vilkår på spidsen. Hendes værker bærer ofte på en kommentar, om hvordan vi skaber og forholder os til verden, og hvordan vi kan eksistere i kraft af et større fællesskab. Signe Vads kunstneriske praksis tager ofte afsæt i personlige erfaringer, og igennem en proces af metaforiske og sanselige overvejelser, eksperimenter og valg finder hun frem til værkernes udsagn. Signe Vad er initiativtageren på forskellige kunstnerstyrede udstillingssteder og -platforme i København, blandt andet Galleri Signe Vad_I skabet (2005-2011), og TYS (2014-2015). Senest står hun bag en ny kunstnerisk intervention, KRÆ Syndikatet (2017-), som har base i den brune kødby, København.

”Jeg forholder mig til alt det, der foregår i den her tossede verden og hvordan vi lever i den. Den frustration går jeg altid med. Så i virkeligheden kunne jeg tage næsten ethvert objekt i mit atelier og putte det ind i en fortælling som tilsammen bliver en kommentar til samtiden.” SV.

MICHAEL MØRK
Michael Mørk (1959) arbejder frit i krydsfeltet mellem arkitektur, installation, foto og maleri og har en sikker sans for rummenes dimensioner, lys og farver og disses interne relationer. Mørks værker ligger i forlængelse af såvel popkunsten som det konceptuelle maleri og minimalismen. I sin kunstneriske praksis forholder han sig vedvarende til maleriet som konstruktion og lader på forskellig vis det tilsyneladende flade format gribe ud i det omgivende rum. Farven som motiv og social markør samt maleriets forhold til det omgivende rum er derfor ofte to helt centrale tematikker i kunstnerens arbejder. (Kilde: Lisbeth Bonde)

JETTE ELLGAARD
Jette Ellgaard (f. 1972) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007. Hendes kunstpraksis omfatter primært foto- og videoinstallation. Ellgaards kunstneriske undersøgelser er stedspecifikke og hun søger at levendegøre historie og samfundsforhold for herigennem at forholde sig involverende og analyserende til almengyldige emner som historieudlægning, tidsforståelse og menneskelig hverdagserfaring. Hun har været udstillingsaktuel i både ind- og udland og bor og arbejder i København, hvor hun også er med i det kunstnerdrevne udstillingssted LOKALE.

Om FABRIKKEN for Kunst og Design

FABRIKKEN er et kunstproduktions- og videnscenter i København, beliggende i Sundholmkvarteret på Amager. Vi har 52 atelierer og værksteder, hvor over 60 professionelle kunstnere og designere dagligt arbejder med deres virke. FABRIKKEN har desuden en stor produktionshal og lokaler som lejes ud til produktion, workshops, udstillinger heraf den alternative kunstmesse Alt_Cph. Hvert år kører FABRIKKEN desuden flere residency-programmer, hvor kunstnere fra hele verden besøger og arbejder i København.

 

Foto: Signe Vad. Death to the death star – i don’t want to move to mars, 2019.