Smykkekonkurrence, Statens Kunstfond

04.05.23 | Opslagstavle

Med en ny konkurrence inviterer Statens Kunstfond for første gang alle talenter til at byde ind med deres bedste ideer til nye smykker til Kunstfondens smykkesamling. En jury vil udvælge tre vindere af konkurrencen.

Smykkekonkurrencen er åben for alle, og det kræver ikke en særlig uddannelse eller baggrund inden for smykkekunst at deltage. Det er muligt at gå flere sammen om et bidrag til konkurrencen. Det åbner op for, at talenter med en god idé kan samarbejde med dygtige formgivere om at realisere et smykke. Som studerende kan du også deltage, så længe du er mindst 18 år.

Med smykkekonkurrencen afprøver Kunstfonden et nyt format. Normalt er det Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, som udvælger og indkøber allerede eksisterende smykker til smykkesamlingen. Men med konkurrencen kan alle talenter få mulighed for at ansøge med en idé, der bliver udvalgt, realiseret og indkøbt til smykkesamlingen.

”Danmark er fuld af kunstnerisk talent på tværs af alder, køn, baggrund og uddannelse. Derfor er vi i Kunstfonden nysgerrige efter at se, hvad der sker, når vi inviterer alle disse talenter til at byde ind med nye smykker til Kunstfondens samling”, siger udvalgslederne for Statens Kunstfonds to udvalg for Kunsthåndværk og Design, Anne Damgaard og Anni Nørskov Mørch.

Hvordan forløber konkurrencen?

Konkurrencen foregår i to runder. Først udvælger en jury seks finalister blandt alle de indsendte ansøgninger. De seks finalister modtager 20.000 kr. pr. bidrag til, inden for fire uger, at udvikle en skitse af det færdige smykkedesign. Herefter mødes juryen igen og bedømmer de seks færdige skitser. Blandt disse udvælges tre vindere som modtager 75.000 kr. pr. vindende bidrag, hvilket dækker honorar, produktion og køb af smykket til smykkesamlingen. Smykket skal herefter realiseres i løbet af seks uger. Konkurrencen afsluttes når de færdigproducerede, vindende smykker optages i Statens Kunstfonds smykkesamling i slutningen af året.

Hvem kan ansøge?

Smykkekonkurrencen er åben for alle.

Det kræver ikke en særlig uddannelse eller baggrund inden for smykkekunst at deltage. Som studerende kan du også deltage, så længe du er mindst 18 år. Derudover skal du for at deltage have en tilknytning til Danmark, dvs. enten være bosiddende i Danmark, være født i Danmark eller have en tilknytning til den danske kunstscene.

Det er muligt at gå flere sammen om et bidrag til konkurrencen. Det betyder også, at hvis du sidder med en god idé, men ikke kan udføre den kan du samarbejde med en dygtig formgiver om at realisere ideen til et smykke.

Deltagelse i konkurrencen

Du deltager i konkurrencen ved at ansøge med din idé til et nyt smykke til smykkesamlingen

Du kan deltage allerede i dag og frem til ansøgningsfristen den 1. august 2023. 

Vi anbefaler at du læser ansøgningsvejledningen grundigt igennem, så du har helt styr på konkurrencens betingelser og hvad ansøgningen skal indeholde.

Ansøgningen kan tilgås her.

 

Læs mere om krav til ansøgning og smykkeidé kunst.dk/smykkekonkurrence

Gå ikke glip af nyt fra Billedkunstnernes Forbund.

Hvis du tegner abonnement, kan du få seneste nyt i din indbakke kl. 15.00 samme dag, som det er publiceret på bkf.dk.

*Jeg giver samtykke til, at BKF indsamler og behandler mine personoplysninger med henblik på at udsende nyhedsbreve.