Expired: Sommerudstilling i Hillerød med Nordsjællandske BKF-kunstnere

26.04.19 | Opslagstavle

Sommeren begynder i Vandrehallen lørdag d. 4. maj, hvor der er fernisering på årets medlemsudstilling for kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland. Som altid bliver bibliotekets kunsthal scene for uforudsigelige møder mellem blandede kunstneriske udtryk, genrer og motiver.

Hele 52 Nordsjællandske billedkunstnere udstiller på årets Sommerudstilling i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek. Alle er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund (BKF), der er Danmarks faglige organisation for mere end 1.500 professionelle billedkunstnere. For Nordsjællands lokale BKF-afdeling er den årlige sommerudstilling en vigtig begivenhed, der både fremmer det faglige fællesskab, og giver en smagsprøve på den mangfoldighed af billedkunst, der skabes i regionen.

Inspireret af Picasso
Sommerudstillingen er kendetegnet ved, at kunstnerne ikke er underlagt et fælles tema. I følge bestyrelsen for BKF i Nordsjælland, er det i udstillingens ånd, at kunstværkerne skal kunne opleves uden forudsætninger, forhåndsviden og baggrundshistorier. De henviser til Picasso:

“Det er vigtigt, at et kunstværk kan give en erkendelse og formidle et indhold, uden af betragteren først har sat sig ind i kunstnerens intentioner. Picasso sagde fx: Hvorfor vil alle forstå meningen med kunst? Når det kommer til fuglenes sang, blomsterne og alt det andet, der er omkring os, så prøver vi ikke at forstå det nærmere. Men når det drejer sig om maleri, så vil folk forstå”.

Med Picassos kunstsyn i baghovedet kan publikum glæde sig til at gå på opdagelse i de mange værker, der spænder over et bredt spektrum af udtryk fra maleri, skulptur og kunsthåndværk til installationskunst, grafik og fotografi.

Fernisering med musik

Udstillingen åbner med fernisering lørdag d. 4. maj kl. 13-15. Åbningstalen holdes af Rikke Macholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød. Biblioteket byder på et glas vin, og den velspillende Trip Duo bidrager til den festlige stemning med gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser.

Derefter kan udstillingen ses til og med søndag d. 23. juni. Mandag til torsdag 10-18, Fredag til lørdag kl. 10-14. Mandag til søndag kl. 7-22 kun for registrerede lånere.